Od danas na snazi policijski čas od 20 do 6 sati ujutro: NOVA MJERE UPRAVO STIGLE U AUSTRIJI!

Od danas je u Austriji, u sklopu novih mjera za smanjenje širenja korona virusa, stupila na snagu uredba koja predviđena drugo “zaključavanje” uz, ovaj put, policijski čas od 20 do šest sati ujutro.

Nova mjera predviđa ograničenje slobode kretanja od 20 sati do šest sati ujutro, sa ciljem sprječavanja zaražavanja na žurkama i tokom privatnih poslova.

Od danas do 20 sati moguće je izaći iz kuće samo ako postoji opasnost po život, ako treba da se pruži pomoć nekom licu, a u to spada i šetnja kućnih ljubimaca, to jest snadbijevanja osnovih namirnica zbog posla ili zbog fizičkog i psihičkog oporavka, u šta se podrazumijeva šetnja, trčanje, vožnja bicikom.

POPULARNO  Skrivaju istinu! Italijanski doktor tvrdi da se već u novembru pojavila "čudna" upala pluća kod pacijenata koji su nedugo posle toga umirali!

Što se privatnog prostora tiče zabranjene su žurke u garažama, baštama, a što se posjeta tiče one su moguće samo do 20 sati, i to pripadnici jednog drugog domaćinstva.

To znači da je od sada, na mjesec dana, moguče druženje samo sa pripadnicima jednog drugog domaćinstva. Na javnim mjestima mora da se poštuje distanca od najmanje jednog metra prema osobama koje nisu iz istog domaćinstva.

Maske moraju da se nose u javnim zatvorenim prostorima, u javnom prevozu, ali i na stanicama. Kada je riječ o taksi vozilima moguće ih je koristiti ako u jednom redu sjede samo dvije osobe, a to pravilo važi i za auto-škole.

Please follow and like us: