OD PONEDJELJKA SE VRAĆAJU RESTRIKTIVNE MJERE, OPCIJA JE I POLICIJSKI SAT: Upravo stigla vijest..

Na području Drvara će zbog pogoršanja epidemiološke situacije od ponedjeljka, 3. augusta, biti skraćeno radno vrijeme ugostiteljskim objektima i trgovinama, zaključak je Kriznog štaba.

Trenutno je na području Drvara potvrđeno 12 slučajeva, od kojih pet ima težu kliničku sliku i smješteni su u kovid bolnicu u Mostaru.

– Od jutros su u Dom zdravlja Drvar prijavljena još četiri slučaja sa razvijenim simptomima – rekla je komadant Kriznog štaba Dušica Runić.

Runić je navela da se zbog pogoršanja epidemiološke situacije do 18: sati skraćuje radno vrijeme ugostiteljskim objektima, sportskim kladionicama, svadbenim salonima, dječijim igraonicama, teretanama i drugim objektima, dok je radno vrijeme trgovina ograničeno do 20:00 sati.

POPULARNO  UPRAVO STIGLE VIJESTI SA KCUS-A: Upaljen crveni alarm, evo šta su poručili!

Na snazi je i dalje zabrana okupljanja više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

– Kao načelnik opštine i kao komadant kriznog štaba apelujem da se građai suzdržavaju od kretanja koliko je moguće, da nose zaštitne maske u kontaktu sa drugim ljudima i da čuvajući sebe i sačuvajuži i druge kako bismo iz ove situacije izašli sa što anje žrtava, jer zdralvje je na prvom mjestu – istakla je Runić.