ODLUKA PALA?! Bosna i Hercegovina će biti podijeljena na 3 države! Država Republika Srpska, Herceg Bosna i Bosna!

BANJALUKA – Srpski član predsjedništa BiH Milorad Dodik izjavio je da BiH nema budućnost i da ide u propast, te da je nezabilježeno u svijetu da jedna zemlja godinu dana nakon izbora nema formiranu vlast.

Prema njegovima riječima, BiH, ovakva kakva jeste, nije trebalo ni da postoji, jer bi razvoj zasebnih zajednica i država – Republiek Srpske, Herceg Bosne i Bosne, bio uspješniji i imali bi daleko više napretka.

– Treba se omogući Hrvatima da imaju svoj entitet. Republika Srpska treba slobdno da odlučuje o svom statusu, a Bošnjaci bi mogli da se organizuju u dijelu koji kontrolištu i to nazvou Bosnom – naglasio je Dodik u intervjuu za Srpski list, jedne srpske novine na ćiriličnom pismo u Australiji.

POPULARNO  VUČIĆ: Ostajemo bez Republike Srpske i ne znam kako ćemo!

On je rekao da BiH imala budućnost samo kada bi se poštovao Dejtonski sporazum. Kada bi se vratile otete nadležnosti entitetima, kada bi političko Sarajevo konačno shvatilo da BiH nije samo muslimanska, odnosno bošnjačka, te da tu žive i Srbi i Hrvati i ostali.

– Ne može Sarajevo nametati Banjaluci i Mostaru pravila ponašanja. Njihov prvenstveni cilj je uništenje Republike Srpske ili njeno pretvaranje u praznu ljušturu. To neće moći. Republika Srpska je svoju državnost unijela u Dejtonski sporazum, ona je postojala prije dejtonske BiH.  Republika Srpska je stvorena voljom srpskog naroda 9. jaunara 1992. godine i Dejtonski sporazum je priznao njeno postojanje – rekao je Dodik.