OGLASILA SE KOMŠINICA KRVNIKA IZ BEČA: Evo šta je on radio 6 sati prije napada..

Susjedi Kujtina Fejzulaija opisuju kao povučenog i religioznog, a slovačka policija je objavila da su još u julu upozorili austrijske vlasti da je Fejzulai tada u Slovačkoj pokušao kupiti metke za kalašnjikov.

Susjeda bečkog teroriste Kujtina Fejzulaija ispričala je za medije da je srela krvnika tog dana na stubištu, samo šest sati prije krvavog pohoda u Beču.

– Bio je nasmijan i pomogao mi nositi vrećice iz trgovine. Bilo je to oko dva popodne, izašla sam iz lifta s vrećicama, a on se spuštao niz stepenice, dolazio je iz svog stana. Čak je pojurio prema meni da mi pomogne. Rekla sam da mogu sama,a ali je inzistirao da mi pomogne i odnio do vrata stana. Izgledao je sretan, smijao se, i malo smo razgovarali, sve je izgledalo normalno – ispričala je Gordana Nikolić (68), Fejzulaijeva susjeda za Mirror.

Dodala je da je uhvati muka kad se sjeti da je samo nekoliko sati kasnije pobio ljude na cesti. Kada je izlazio iz zgrade, navodi Nikolić, imao je na sebi crne, malo šire hlače i hoodicu, što ukazuje da se opet vratio u stan i presvukao u bijelo prije nego je krenuo u ubilački pohod na ulicama Beča.

POPULARNO  BRITANSKI DOKUMENTI DOKAZUJU DA SI PRESUDE HAGA APSURDNE: "Cijeli svijet zna istinu o Srebrenici, Srbi su prvi napadnuti"

Njegovi ostali susjedi kažu kako je Fejzulai živio u tom stanu većinu godine, a iako nikada nisu bili u njegovom stanu, pretpostavljaju da se radi o malom stančiću s jednom spavaćom sobom i osnovnim potrebama.

– Tog dana oko tri popodne vidio sam ga s dvojicom muškaraca blizu zgrade. Imali su brade, izgledali su religiozno – rekao je jedan susjed i dodao da je Fejzulai bio povučen, te također vrlo religiozan, kao što su mu izgledala dvojice koje je vidio s njim tog dana.

Jedna susjeda je ispriala da je vidjela neka okupljanja u jednom stanu u zgradi, nasuprot njihove.

– Zastrašujuće je da je živio blizu svih nas. Sve do nedavno sam svaki dan vidjela ljude odjeve u islamsku odjeću kako se okupljaju u jednoj sobi u zgradi nasuprot naše. Ne znam je li Fejzulai tamo išao, ali ti susreti su se počeli održavati prije godinu dana, ali zadnjih tjedana ih nisam vidjela – ispričala je Sylvia Nemeth.

Please follow and like us: