OGLASILA SE MAJKA STRADALOG PILOTA: Pola sata prije leta ZVONKO me nazvao i rekao da izađem na terasu i da će on…

Naime mnoge ekipe su posjetile kuću u kojoj je živio pilot koji je stradao. Prije saznanja o sudbini pilota i koopilota. Roditelji i nekoliko prijatelja i rođaka već su bili u suzama, zabrinuti, tužni.

Niko, međutim, još nije želio da povjeruje i najgore. Pročulo se da je navodno pilot katapultirao u naselju Čolakovići u Brasini. Sve neprovjereno, nezvanično što brigu čini još većim i otvara put crnim slutnjama, ali zrno nada je postojalo.

– Pola sata prije leta, Zvono me je pozvao i rekao mi da izađem na terasu da će letjeti iznad naših kuća – priča majka Mara.

– Čekala sam ga “kao ozeblo sunce”, on je naš ponos i dika u svakom smislu i kao dijete, i kao čovjek i kao pilot. Šta se, u međuvremenu desilo, ne znam.

POPULARNO  VUČIĆ SE IZNENADA OGLASIO NA INSTAGRAMU: Imam dvije sjajne vijesti, SVI SU OVO ČEKALI..

Otac Dragan, kaže da zna sina u dušu, ali i njegova razmišljanja o letovima, i kaže: Ko zna koliko puta mi je govori oda nikad, ni po koju cijenu, ne bi ostavio nekoga u avionu a on sam da katapultira. Nikada, naglašavao je, ne bi to učinio. Siguran sam da to ni sada nije učinio, jer ga krasi snažan moral, profesionalnost i čojekoljublje.

I Zvonkov stric, Vidoje, bio je pilot, potpukovnik avijacije JNA. Mlađi Vasiljevć je tako nastavio vojničku i pilotsku tradiciju ovog časnog doma u Donjoj Borini. Vidoje je tragično poginuo, prije dvadesetak godina, ali ne u letu, već je pao sa kuće jednog prijatelja u kome je pomogao u izlivanju kuće.

Please follow and like us: