Oglasila se nana koja prima penzije 3KM: Da mi nije sina, prosila bih..

Sajda Piro iz Džemilić Planja kod Tešnja prima penziju od tri KM. Fotografiju čeka od penzije na Facebooku objavio je njen sin.

– Dragana uvažena gospodo evropskog Tešnja i evropske Bosne i Hercegovine, ovo je penzija od moje majke, koja svaki put kad joj donese poštar, istu oplače. Zašto, državo? Zašto, Tešnju? Pitam, zašto radite ovakve stvari? Molim vas ovim putem da i ovaj jad od penzije ukinete da je ne podsjeća na krv mog babe u odbrani jedne nam jedine Bosne i Hercegovine – napisao je Sajdin sin na Facebook.

Dali su mi zdravstvenu knjižicu

Sajda je udovica komandira interventne čete Tešanjske brigade Armije RBiH Adema Pire, zvanog bijeli, a živi sa sinom Nerminom i njegovom porodicom. Ona je danas, krzo suze, za portal “Avaza” ispričala svoju gorku sudbinu. Njen suprug se borio u Armiji RBiH i sakupio je 13 godina staža. Do posljednjeg dana je radio, a umro je u julu 2007. godine.

POPULARNO  37 pacijenata zaraženih Koronavirusom pobjeglo iz bolnice! Pazite gdje se krećete!

– Muž mi je preminuo prije 14 godina, mene su penzionisali kako bih imala liječenje. Dali su mi zdravtvenu knjižicu. Penzija mi je bila 1,50KM, sada je viša. Meni tri marke trebaju da odem do Tešnja, a tolika mi je penzija. Tražila sam objašnjenje, ali ništa. Imam sina. Da nemam njega, prosila bih – rekla je ova starica.