OGLASILI SE AMERIČKI MEDIJI: U Sarajevu sinoć slavili pobjedu BIDENA, a sad stigla reakcija AMERIKANACA..

Na ulicama Sarajeva sinoć su građani u kolonama automobila, uz zastave Sjedinjenim Američkih Država i Bosne i Hercegovine, proslavili pobjedu demokratskog kandidata Joe Bidena u utrci za novog predsjednika SAD.

O ovoj proslavi izvjestili su i strani mediji, Američki portal The Hil je na svom Twitter profilu, koji prati preko četiri miliona korosnika ove društvene preže, objavio video iz glavnom grada Bosne i Hercegovine navodeći da su se američke zastave vijorile u Bosni i Hercegovini u proslavi Joe Bidena.

Također sinoć je sarajevska Vijećnica bila obojena u bojama zastave Sjedinjenih Američkih Država u čast novoizabranog predsjednika te zemlje Joe Bidena.

POPULARNO  Mijatović zatražio od Vlade RS I FBiH da uplate svakom građaninu pomoć od 100 KM, pogledajte njihovu reakciju!

Kako su naveli iz Gradske uprave Grada Sarajeva, “Vijećnica je svijetlila u čast istinskog i dokazanog prijatelja naše zemlje, novog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, Joea Bidena.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uputio je čestitke i prvoj ženi potpredsjednici u američkoj hostoriji Kamali Harris, ali i Bosancu u Bidenovom pobjedničkom timu Elviru Klempiću.

Please follow and like us: