OGLASILI SE IZ WHO: Evo kakve maske morate koristiti da bi blokirale novi val Koronavirusa!

Maske od tkanine takođe treba pravilno očistiti i nositi, jer dodirivanje maske rukama prilikom prolagođavanja može da zarazi tu osobu.

Maske od tkanine, mogu pomoći u sprečavanju širenja novog koronavirusa u sredinama gdje je fizičko distanciranje tepko, pokazalo je novo istraživanje koje je našlo u ažuriranim smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Smjernice, koje su nedavno objavljene detaljno opisuju vrstu tkanina koje su efikasne. One bi trebale da imaju tri sloja, unutrašnji sloj koji upija, srednji sloj koji djeluje kao filter i spoljnji sloj napravljne od materijala koji ne upijaju poput poliestera.

POPULARNO  STIGLE LOŠE VIJESTI ZA NAŠE DRŽAVLJANE: Od srijede nam je zabranjen ulazak i U OVU ZEMLJU!

Ti slojevi u tom radosljedu mogu da “pruže mehaničku prepreku”, izjavila je pidemiolog Maria D. Van Kerkhov iz WHO tima za COVID-19.

Smjernice su, naglasila je, zasnovane na “novim” istraživanjima” koje je naručila WHO.

– Maske od tkanine takođe treba pravilno očistiti i nositi, jer dodirivanje maske u rukama prilikom prilagođavanja može da zarazi tu osobu. Isto se dešava ukoliko masku svaki čas skidate i stavljate – rekao je Tedros Adhanom Gebrejesus, generalni direktor WHO.

Please follow and like us: