OGLASIO SE DOKTOR KON I UVEO NOVE MJERE I TO OD SUTRA! Obzirom da je povećan broj oboljelih, donešena nova odluka!

Epidemiolog Predgrag Kon izjavio je večeras da je broj novozaraženih u zemlji uzenmirujući i da je sutrašnji sastanak Kriznog štaba neophodan kako bi se utrdile dalje mjere u borbi sa korona virusom, navodeć da je izvjesno uvođenje obaveznih PCR testova za svoje koji ulaze u Srbiju.

Sutra u devet časova održat će se vanredna sjednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, a Kon za Dnevnik TV Pink kaže da je glavni povod povećanja broja novozaraženih.

– Broj novozaraženih je uznemirujući i morat ćemo sutra da se sastanemo i porazgovaramo o svemu. Jasno je da mjere mogu biti samo restriktivnije, a takođe i kontrola isto mora da pojača, ne zbog sankcija građana, već da bi se angažovao svaki dio svake institucije i ustanove – rekao je on.

Ističe da, ako se uspjelo u tome da se u školama formira dobar nadzorni sistem, tako da nema veće transmisije, onda je to izvodljivo i za ostale.

Naglasio je da je važno da svi uključe u borbu protiv novog korona virusa i poštuju mjere i preporuke.

– Dalje restrikcije se ne smiju isključivati, i to nije nemoguće, ali još nisu u opciji – rekao je dr Kon.

POPULARNO  POBIJEDIO JE KORONAVIRUS! Direktor Granda se pojavio na snimanju, evo kako izgleda nakon nekoliko nedjelja karantina!

Uvođenje obaveznih PCR testova za sve one koji ulaze u Srbiju je izvjesno i ovog puta, kaže Kon, neće biti izuzetaka.

– To već postoji kao mjera samo treba da počne da se primjenjuje za sve. Biće kako za naše državljane, tako i za strance. Tu moram oda pooštrimo nadzor i kontrolu na granicama – istakao je on.

Upitan o eventualnim radikalnijim mjerama za Beograd, gdje je najveći broj zaraženih, Kon kaže da Beograd jeste jedan od gradova koji imaju ozbiljniju situaciju sa novozaraženima, ali da nema još potrebe da budu ozbiljnije.

– Definitivno broj novozaraženih raste svuda po Srbiji, ne samo Beogradu, Kragujevac i Valjevo su takođe rizični. Jedino gdje se čini da je relativno stabilno je Vojvodina, mada i tu postaje nesigurno – rekao je Kon.

Navodi da je stanje u bolnicama za sada stabilno, ali da je važno i da se što duže sačuvaju non-kovid bolnice i da se ne desi da ponovo prelaze u kovid sistem, jer to može da ima neželjene posljedice.

Please follow and like us: