OGLASIO SE ERDOGAN: Strašno je da evropski političari iz genocida u Srebrenici nisu izvukli lekcije!

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan kazao je kako su evropski muslimani suočeni s diskriminacijom, te da im se oduzimaju prava i slobode.

Erdogan je poslao video-poruku samitu lidera nazvanom “Genocid: Lekcije naučene iz Srebrenice”, koju povodom 25. godišnjice počinjenja pregovora 1. novembra 1995. nakon kojih je potpisan Dejtonski mirovni sporazum, organiziraju Memorijlni centar Srebrenica i Fonfacija “Sycamore” uz podršku turskog Direktorata za komunikacije.

Erdogan je naveo kako se u Srebrenici, u srcu Evrope dogodio genocid koji je crna mrlja u historiji čovječanstva.

Iako je od toga prošlo četvrt stoljeća, i dalje u srcu sojećamo bol ubijene 8.372 braće i sestara Bošnjaka. Neka je još jednom rahmet našim šehidima, a porodicama žrtava genocida i bošnjačkom narodu još jednom izražavam saučešće, dodao je Erdogan.

POPULARNO  OGLASILI SE MIGRANTI, "TO JE ŽIVOT ILI SMRT": Migranti očajnički čekaju promjene Biden-ove imigracijske politike..

Smatra kako odgovorni za genocid nisu dobili kazne koje zaslužuju.

Oni koji su našu braću, koja je utočište potražila pod zaštitom Ujedinjenih nacija, predali ubicama i poslali ih u smrt, nisu položili račune za ono za šta su odgovorni. Još je strašnije da čovječanstvo, naročito evropski političari i mediji, nisu izvukli lekcije iz genocida u Srebrenici, rekao je Erdogan.

Dodao je kako su najbolniji primjer toga masakri koji se dešavaju u mnogim dijelovima svijeta, od Sirije do Jemena, od Arakana do Novog Zelanda.

Please follow and like us: