OGLASIO SE IZETBEGOVIĆ: Ne trebaju nam problemi, izgubljeno je 23.000 radnih mjesta, evo šta nas čeka!

Istinsko liderstvo u ovakvim stiacijama podrazumieva teške mjere i hrabrost da se one odbrane pred javnošču, kaže Izetbegović.

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović rekao je jučer u razgovoru za “Dnevni Avaz” da bošnjački ministri nisu krivi za zastoj kreditnog aranžmana MMF-a te da odluka Vijeća miniszara mora sadržajno pratiti pismo namjere.

– Ne znam zašto je ministar Vjekoslav Bevanda odlučio da od gotovine napravi veresiju. Vijeće ministara ne može entitetima odrediti kako će srefstva rasporediti nižim nivoima vlasti, kantonima ili općinama i ne znam koji su motivi ministra Bevandu vodili da to pokuša. Radi li se o nepovjerenju prema vlastima FBiH, bojazni da sredstva neće biti prenesena u dogvoorenom omjeru kantonima ili o stratešom političkom pokušaju da se kantoni etabliraju kao dio drćave strukture neovisne o Federaciji BiH? Bojazan da će kantoni biti eskiviran je Bevanda uskladi odluku s Ustavom, zakonima i pismom namjere ili ćemo dobiti još jedan očigledan i bespotreban problem – rekao je Izetbegović.

Please follow and like us:
POPULARNO  Fuad Kasumović reagovao na donacije vakcina koje su stigle iz Srbije: Mislio sam da ću prešutjeti, ali ne mogu, vi ste dno dna!