OGLASIO SE JOE BIDEN O BiH: Skinite Bosancima embargo sa oružja i zaustavite agresu Srbije koja vrši genocid!

Bosanci znaju gdje hoće da budu. Oni hoće da budu slobodni, rekao je tada Biden.

Prije nekoliko dana, svijet je gledao prvu debatu Donalda Trumpa i njegovog predsjedničkog protukandidata Joe Bidena. To je, inače, prva od tri debate koje će biti odražene prije izbora koji su zakazani za 3. novembar.

U jeku predizborne kampanje ova dva kandidata, na društvenim mrežama je protelih dana osvnauo zanimljiv snimak na kojem Joe Biden u Kongresu govori, o tada, aktuelnom ratu u našoj zemlji.

– Bosanci znaju gdje hoće da budu. Oni hoće da budu slobodni. Oni će se boriti za sebe! Sve što su ikada tražili jeste: “Podignite embargo!” Premijer Haris Silajdžić je došao nakon moje prve posjete BiH, upitao sam ga u moj uredu sa 12 mojih kolega, svi dobri muškarci i žene su došle, demokrate i republikanci, jer se tada pričano, znate, ako podignete mebargo samo ćete pogoršati stanje tim jadnim ljudima, više ljudi će biti ubijeno! Jedan od mojih kolega, veoma važan za vanjsku politiju okupio je moje republikanske i demoratske kolege za moj konferencijski stol i kazali su istu stvar Silajdžiću, govorio je Biden.

Biden se zalegao da se našoj zemlji skine embargo na oružje.

– A Silajdžić je reako nešto što neću zaboraviti dok sam živ. Pogledao ju je u ovog senatora i rekao: “Senatore, ako ništa, učinite mi čast i privilegiju da izaberem kako da umrem. Senatore, nemojte mi slati hranu da gojite mene i moju porodicu zimi, samo da biste bili sigurno da ću biti ubijen punog stomaka. Dajte mi oružje! Dozvolite mi da se odbranim i imajte dobre milosti da dozvolite meni da izaberem kako da umrem!” I želim da dodam, ja ne tražim od vas da pošaljete ijednoj američkog vojnika, ne tražim od vas da pošaljete ijednog Amerikanca, samo tražim od vas da podignete ovaj nemoralmi embargo. I to je ono što je trebalo učiniti, dodao je Biden.

POPULARNO  Milijana i Milojko osuđeni! Evo šta su im poručili!

Također se obrušio na tadašnju vlast i njenu nespremnost za rješavanje sukoba u našoj zemlji.

– Dva su posljednja balkanska rata su tek okončana onda kada su sve strane zaključile da ne mogu postignuti ništa više na terenu nego što mogu postignuti za mirnovnim stolom. Ako smo mislili da imamo moraln i nacionalni interes u povratu Emira Kuvajta na tron, vraćanju na prijesto Emira Kuvajta?! Bog da mu dušu blagoslovio! Poslali smo 500 hiljada vojnika! Recite mi zašto nemamo moralnog interesa u zaustavljanju onog što je međunarodna agresija od strane Srbije koja je prešla rijeku Drinu u zemlju priznatu od UN-a i učestvuje i raspiruje u genocid, rekao je Biden tada.

Please follow and like us: