OGLASIO SE VUČIĆ: PORUKA CIJELOM SVIJETU: “OVO SMO SE DOGOVORILI U VAŠINGTONU”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon sastanka u Vašingtonu i Briselu, informisao je strane partnere o postignutim dogovorima, posebno o sporazumu o normlizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine, koji je po nekim ocjenama doveo u pitanje dosadašnje ekonomske i političke odnose sa Rusijom i Kinom, ali i sa EU.

Vučić je tako danas razgovarao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a potom i sa ambasadorima zemalja Višegradske grupe- Češka, Poljska, Slovačka i Mađarska, a za sutra je najavljen je razgovor sa ambasadorkom Kine Čen Bo.

U razgovoru sa Putinom, prvo posle potpisivanja sporazuma u Vašingtona kako je prenijeto u saopštenju potvrđeno je iskreno prijateljstvo i saradnja Srbija i Rusija zasnovana na međusobnom povjerenju.

POPULARNO  Srbija u velikoj panici! Predsjednik Vučić pozitivan na test Koronavirus?!

– Vučić je u tom razgovoru, u kome je informisao svog ruskog kolegu o razgovorima u SAD i sjedištu EU, poručio je Srbija vojno neutralna zemlja, i da će bez obzira na težinu i složenost svoje geopolitičke, vojno-bezbjednosne i ekonomske pozicije štititi principe vojne neutralnosti i ostati istinski i korektan partner Ruske Federacije.

Predjsendik Putin je uzvratio porukom da će Rusija pružiti političku podršku Srbiji u njenim naporima za očuvanje svog teritorijalnog integriteta i da će svoje spoljnopolitičke akcije koordinisati sa Srbijom, u cilju zaštite međunarodnog javno-pravnog poretka.

Please follow and like us: