OTKRIVEN NOVI SIMPTOM KORONA VIRUSA: Ako ovo ugledate kad odete u WC – HITNO DOKTORU!

Uobičajeni simptomi korona virusa su povišena tjelesna temperatura, kašalj, gubitak mirisa i ukusa. Međutim, naučnici su otkrili i još jedan neobičan simptom koji bi mogao da ukaže na infekciju ovim virusom.

Stručnjavi kažu da treba da obratite pažnju na i na miris urina jer jak miris mokraće, kao i neuobičajeno žuta boja mogu da budu znak dehidracije. A dehidracije, tvrde sa Univerziteta u Ohaju, takođe može da bude upozoravajući znak korona virusa.

Naime, mokraća dobija jači miris usljed veće koncentracije u tijelu, kada je osoba dehidrirana odnosno nema dovoljno tečnosti u tijelu. Svako ko primjeti znake dehidracije, u kombinaciji sa poteškoćama u disanju, treba da ide u bolnicu, kažu stručnjaci.

POPULARNO  DRŽAVA ZAVIJENA U CRNO, POGINUO POZNATI FUDBALER: Čuo se jak prasak, auto se zapalio, policija zatekla jeziv prozor.

– Korona virus obično izaziva simptome slične prehladi i gripi ili druge slične respirazorne probleme, ali novi soj virusa može da dovede do težih komplikacija, pa čak i smrti, ponekad se kod pacijenata, obično starijih ili onih koji imaju i druge bolesti, javjaju umjereno teški simptomi koji uključuju i dehidraciju.

Please follow and like us: