OTKRIVENA PRAVA ISTINA O BATKU, LEJLA SE OGLASILA: Moj suprug je imao šansu od jeda nposto da preživi, Batko mu je spasio život!

Afera “Otvorena mreža” koja je rezultirala opsežnom istragom sarajevskog tužilaštva i pritvaranjem Almira Čehajića Batka izazvala je ozbiljnu debatu i brojna prepucavanja u bh. javnosti. Dok su se jedini zgražavali detaljima istrage, drugi su negodovali zbog Batkovog hapšenja tvrdeći da se rad o humanitarcu koji je prema stavu koji zastupaju spasio mnoge živote.

Naime, našoj redakciji javila se Lejla Semić, iz Visokog koja je svom suprugu Muameru donirala bubreg, a čija transplatacija je uspješno urađena u Francuskoj, a sve zahvaljujući Batku.

Bezizlazna situacija

– Vjerujte da smo bili bezizlaznoj situaciji. Prije iskustva s “Otvorenom mrežom” samostalno sam bila u Francuskoj u Tuluzu. Tamo mi je ljekar savjetovao da bi najbolje bilo da stupim u kontakt s “Otvorenom mrežom”, jer će preko njih sve lakše ići. Niko to ne bi mogao platiti. Dao mi je broj telefona i stupila sam u kontakt s Batkom. Prije toga smo potpisali ugovor da 22.000 eura košta transplatacija i moj muž je stalvjen na listu da čeka. Dok je par godina čekao na presađivanje, ustanovilo se da su kod njega otkazali bubrezi zbog srca, a ne od povišenog krvnog pritiska. Situaciju je otežalo to što je morao uraditi operaciju srca i dobio je petorostruki bajpas – tvrdi Semić.

POPULARNO  Vakcina nas neće spasiti, za godinu dana korona virus će se proširiti na 40 do 70 posto svjetske populacije!

Humanitarni pozivi

Ona kaže da su ljekari davali jedan pošto šanse da Muamer ostane živ.

– Za to vrijeme Batk ose brinuo o mojoj porodici i niko nam nije novac tražio. “Otvorena mreža” nam je izašla u susret. Dvije godine je trajala borba za život mog supruga. Dobili smo nešto novca i od fonda solidarnosti, ali to nije bilo ni blizu dovoljno. Skupljali smo novac preko humanitarnih poziva, skupljao je i Batko, pravili smo koncerte. Nikada nismo imali problema niti nam je neko novac tražio – pojasnila je Semić.

Šalju krv preko DHI.

Muamerova transplatacija je uspjela i on se sada nakon šest godina dobro osjeća.

– Sve operacije koje je imao Muamer su doro prošle, Jako nam je žao zbog svega što se Batku desilo. Naravno, sve treba istražiti, ali suprug i ja želimo da kažemo svoje iskustvo s “Otvorenom mrežom”. Jako smo zahvalni Batku, koji nam je pomogao da moj suprug preživi. Mislim da on jako teško podnosi sve ovo što mu se dešava. I on je bolestan ima šećer i nadam se da će što prije dokazati svoju nevinost – rekla je ona.

Please follow and like us: