OTKRIVENE STRAŠNE FOTOGRAFIJE: Ovo je ustaški malj kojim su mučki ubijani zatvorenici u Jasenovcu!

Pored srbosjeka, u pojedinim scenama prikazan je i još jedan “Čuveni” ustaški alat za ubijanje logoraša – malj.

Svjetska televizijska premijera filma “Dara iz Jasenovca” probudila je veliko interesovanje u čitavom regionu.

Posebnu jezu kod gledalaca, ali i izvjesnu zapitanost nad tim da li su sva zverstva od (ne)ljudske ruke, koja su u filmu, zaista prikazana, zaista i moguća, izazvale su mnogobrojne scene koje prikazuju najstrašniej vidove torture logoraša, koje se gotovo uvijek završavaju smrću.

Na filmu je između ostalog kao jedan od mnogobrojnih načina mučenja logoraša prikazan i omraženi “srbosjek” – vrsta noža kojim su klani logoraši hrvatskih koncentracionih logora tokom Drugog svjetskog rata.

Pored srbosjeka, u pojedinim scenama prikazan je i još jedan “Čuveni” ustaški alat za ubijanje logoraša – Malj.

POPULARNO  DESILA SE NAJGORA MOGUĆA STVAR: Brat od Novaka Đokovića se ukljućio u program pa otkrio istinu..

Ubijanje maljem u glavu bilo je jedan od najčešćih vidova masakriranja zatočenika u ustaškim logorima, kako je istakao i dr Gideon Grajf, glavni istraživač za holokaust “Šem olam”, u Izraelu, koji je radio studiju “Jasenovac, Aušvic Balkana”.

U posebnom izdanju Politike, iz 1991. godine, pod nazivom “Dosije zločina” objavljena je autentična fotografija ustaškog malja kojim su ubijani zatvorenici.

– Osuđenici su morali samo da iskopaju dugačke i duboke jame, ustaške su ih skinuli gole, izgibili im zlatne zube, ili zubala, pa je zatim žrtva morala da skoči u raku, gdje ju je dočekao ustaša ili iganin, te ju udario maljem po glavi, ili joj prerezao grkljan nožem – jedno je od mnogorbrojnh jezivih svjedočanstava bivših logoraša.