OVAJ ČOVJEK JE IZRAČUNAO KADA ĆE ZAVRŠITI EPIDEMIJA KORONAVIRUS! Kraj dolazi i ranije nego što mislite..

Inžinjer Peter Kočović napravio je matematički model za epidemiju koronavirusa sa kojom se trenutno suočavamo. Prema njegovim proračunima, kraj bi mogao biti 6. augusta.

– Međutim, to su podatci od prekjuče, juče sam propustio sa novim podacima za taj dan, što je bacilo na april sljedeće godine. Podacu su dnevni prirast zaraženih, to gledamo, ne posmatramo umrle, one koji su ozdravili, nama je najbitnije da zaražene svedemo na minimum, onda će se smanjiti i broj umrlih – rekao je Kočović za N1 info.

Kako je rekao, pratio je šta kažu velike institucije, kao što su Imperijal Koledž, Oksford, Univerzitet u Singapuru.

– Maltene došli smo do sličnih rezultata. Mi smo koristili podatke SZO za Srbiju, ovo što objavljuje Ministarstvo zdravlja, došli smo do zaključka da će prvi talas biti gotov 26. maja, počeo je 6. marta. Šta je tu cijeli trik – Gausova kriva ne predviđa nulu, Gausova kriva za svaku zemlju predviđa “Škart”, 1 na milion jer se koristi u industriji. Jedan na milion će biti u opticaju, na sedam misliona, sedmoro ljudi će u principu biti zaraženo, može biti i 20, onda se desilo da smo se mi približili brojci 18, 29. maja, odjedanput je to sve eksplodiralo – rekao je on.

Please follow and like us:
POPULARNO  SPAS U ZADNJI ČAS! Trump izjavio da će lijek protiv Koronavirusa uskoro biti u slobodnoj prodaji!