OVO JE PILOT KOJI JE JUTROS UPRAVLJAO AVIONOM KOJI SE SRUŠIO U SRBIJI: Ono što su ugledali na njegovom Facebook profilu, šokiralo je sve!

Avionom MIG 21 koji se danas srušio na granici Bosne i Hercegovine i Srbije upravljao je pilot Zvonko Vasiljević, prenosi Ucentar.rs.

U nesreći je poginuo jedan pilot, dok se za rugim traga.

Zvonko važi za izuzetnog pilota i u kolektivu gdje radi za njega imaju samo riječi hvale. Radio je na aerodromu u Lađevcima kod Kraljeva gdje je upravljao avionom Orao, da bi prešao na Batajnicu kao trenažni pilot na MIG-u 21. Odatle je i poletio jutros.

– Vjerujemo da je vidio da će avion udariti u kuće zato se i nije katalputirao. Da bi spasio živote. Vjerovatno da je on rekao da se mlađi kolega kataplupita. Takav je čovjek. Najbolji od najboljih – rekao je njegov kolega.

POPULARNO  OTKRIVEN RAZLOG?! PUTINOV TJELOHRANITELJ IZVRŠIO SAMOUBISTVO! OVO JE MOGUĆI RAZLOG SAMOUBISTVA..

Na facebook profilu Vasiljaveića nalazi se upravo njegova fotografija i fotografija posljednji primjerak uveden u tadašnju JNA u decembru 1986. godine.

Prizemljen je 2015. godine i remontovan u Zavodu “Moma Stanojlović. sljedeće godine. Prema planu u upotrebi u Vojsci Srbije do 2026. godine.

U ovom trneutku Ministarstvo odbrane Srbije saopćilo je da je avion jutros pregledan i da je tehnički bio spreman za let.

Please follow and like us: