Ovo su imena osoba koja su pokušala zataškati i prikriti ubistvo Dženana Memića!

Dženan Memić je u noći 8. februara 2016. godine pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima zadobio povrede dok je šetao Velikom alejom u društvu Alise Mutap. Preminuo je 15. februara 2016. godine od zadobivenih povreda.

Tužilaštvo KS vodilo je istragu za saobraćajnu nesreću, pa za ubistvo po nepoznatom počiniocu, pa ponovo za saobraćajnu nesreću. Dva puta prvostepenom presudom Kantonalnog suda u Sarajevu, Ljubo i Bekrije Seferović oslobođeni su krivice za izazivanje saobraćajne nesreće i sprječavanje dokazivanja na štetu Dženana Memića.

Državno tužilaštvo je zbog slučaja Dženan Memić otvorilo istragu za organizirani kriminal iz člana 250. KS, BiH, a već je ispitano više svjedoka te je istraga proširena. Porodica Memić od samog početka tvrdi, da je Dženan ubijen te da je tadašnja glavna tužiteljica KS Dalida Burzić podigla lažnu optužnicu koju je zastupalo više tužilaca tokom sudskog postupka. U međuvremenu Burzić je prije isteka mandata nastupila poziciju glavne tužiteljice KS i imenovana je za sudiju Suda BiH.

POPULARNO  TRAGEDIJA U SRBIJI! U teškoj saobraćajnoj nesreći život izgubio mladi fudbaler!

Ako se uzmu u vidu činjenica, da je u predmetu “Dženan Memić” od strane policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo, te pripadnika Tužilaštva Kantona Sarajevo, predvođenih Dalidom Burzić, danas sudijom Suda BiH, izvršeno svjesno i namjerno zataškavanje i prikrivanje dokaza u slučaju smrti Dženana Memića, sa ciljem ne otkrivanja prvih ubijica Dženana Memića, pri čemu su u toj namjeri, slučaj smrti Memića procesuirali kao kazneno djelo iz “Ugrožavanja javnog prometa”, a kao kazneno djelo “Ubojstvo” te lažno za smrt Dženana Memića optužili su dvije osobe Ljubu i Bekriju Seferovića koji su dva puta Predsudom Kantonalnog sua u Sarajevu oslobođeni krivici za smrt Dženana Memića, i koji sa kritičnim događajem u odnosu na smrt Dženana Memića nisu uopće povezane, onda je sasvim jasno da se radi o organiziranom pravosudnom kriminalu.

Please follow and like us: