OVO SU NAJFOTOGRAFIRANIJA MJESTA NA SVIJETU!

Svaka osoba koja se bavi fotografisanjem, ili bi pak željela da se bavi tim, ima posebnu želju da fotografira neka određena mjesta koja su njima interesantna.

EEIFELOV TORANJ: Sa platforme koja se nalazi na 275 metara do sada je preko 200 milijuna ljudi napravilo fotografiju koju će čuvati za uspomenu. Sam pogled na toranj postaje zanimljiv, u bilo koje doba dana ili noći.

TAJ MAHAL: Taj Mahal je arhitektonski spomenik u Agri, naime on se nalazi u gradu u Indijskoj saveznoj državi Uttar Paradesh. On je izgrađen od naredbe vladara Džahan-šah a to je značilo kao spomen za svoju rano preminulu ženu Perzijanku Mumtaz Mahal. Najčešće se fotografira odraz Taj Mahala u bazenu ispred, minareti iz blizine.

GALAPAGOS: To je nekoliko vulkanskih otoka, a oni se nalaze na udaljenosti od oko hiljadu kilometara od obale Ekvadora. Na ovom mjestu možete pronaći neke od najneobičnijih vrsta životinja. kao što su kornjače ali nekoliko puta veće nego na drugim dijelovima svijeta.

POPULARNO  ŠOKANTNE ŠEME: Prodaju im tijelo, zatim organe! Ovo je surova istina!

SERENGETI, TANZANIJA: Ako pričamo o Serengeti, to je kao veliki zoološki vrt, s druge strane jedno od najljepših mjesta na planeti. Ona se nalazi u sjevernoj Tanzaniji uz granicu s Kenijom i parkom prirode Masai Mara. Iz ovog mjesta dobre fotografije su zagarantovane.

SALAR DE UYUNI, BOLIVIJA: Ovo mjesto je nevjerovatno, jer sama površina prekrivena sa nekoliko metara debelim slojem soli, vam dosta toga kaže. To vam je pustinja soli, zagarantovane dobre fotografije a i nezaboravna posjeta ovome mjestu.

USKRŠNJI OTOCI: Na ovom se otoku nalaze rane stvari kao što su moai kipovi, a to su kamene skulpture koje nalikuju ljudima, ima ih više stotina. Mjesto gdje se nalazi jeste Otok u Tihom oceanu, više od 3.500 kilometara udaljen od Čilea.

DUBROVNIK: Dubrovnik je zauzeo posebno mjesto na svjetskim top turističkim lokacijama. Svako ko je bio tamo pričati će o Starom gradu, o kamenim ulicama, kule, zidine, detalji ali i prelijep pogled na Jadransko more. U Dubrovniku bilo šta da fotografišete, ispasti će prelijepo.

(dvica.info/wish.hr)