OVO SU SVI ČEKALI: U Federaciji BiH skraćen policijski sat, od danas traje od 23 do 5 ujutro!

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas je prihvatila prijedlog Kritznog štaba i skratila trajanje policijskog sata koji će od danas trajati od 23 do 5 ujutro.

Podsjetimo, do sada je policijski sat trjao od 21 do 5 ujutro. Ovaj prijedlog Kriznog štaba uslijedio je zbog poboljšanja epidemiološke situacije na teritoriji FBiH. Treba istaći da je Krizni štab predložio da policijski sat traje od 22, ali je Vlada FBiH donijela odluku da to bude od 23 do 5 ujutro.

U posljednje vrijeme na teritoriji Federacije BiH, ali i Republike Srpske ukinuto je više mjera, ali je policijski sat i dalje na snazi. Ipak, za mnoge to predstavlja otežavajuću okolnost jer je kretanje u FBiH do danas praktično omogućeno najkasnije do 20 sati, s obzirom na to da već do 21 sat građani trebaju biti u kućama.

POPULARNO  STRAŠNO: Vatreni obračun zbog djevojke, u pucnjavi na Jahorini teško ranjen muškarac!

U međuvremenu je veliki broj građana poručio da policijski sat definitivno treba skratiti. Mnogi kao razlog navode i činjenicu da je u toku mjesec ramazan te da je građanima otežano kretanje ili eventualni iftar van svog doma.

Također, danas je prihvaćen i prijedlog da se poveća dozvoljen broj okupljanja u ugostiteljskim objektima na otvorenom do 30 osoba, kao i prijedlog da se i Centri za mentalno zdravlje stave u punu funkciju u svrhu zaštite mentalnog zdravlja stanovništva.

Podsjetimo, u FBiH od prošle sedmice više nije obavezno nošenje maski na otvorenom.

Please follow and like us: