Pandemija koronavirusa u svijetu usporava, ali ne svugdje: Ove tri zemlje imaju najbrži rast novozaraženih..

Pandemija koronavirusa i dalje se širi, no rast broja novozaraženih i smrti u svijetu usporava, s iznimkama jugoistoka Azije i istočnog mediterana, objavila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

U svom posljednjem izvješću o epidemiološkoj situaciji, objavljenom u ponedjeljak navečer, WHO je istaknuo kako su dvije Amerike i dalje najteže pogođene te na njih otpada polovica novih slučajeva i 62 posto od 39 hiljada preminulih u posljednjih sedam dana.

U svijetu je zaraženo više od 23,65 miliona ljudi, a 811 hiljada ih je preminulo, stoji u podacima agencije Reuters za utorak.

– Who je u tjednu koji je završio 23. kolovoza izvjestio o više od 1,7 miliona novih slučajeva COVID-19 i 39 hiljada preminulih, što je 4 posto manje zaraženih i 12 posto manje smrtnih slučajeva u odnosu na tjedan prije – objavila je ta agencija Uijedinjenih naroda.

POPULARNO  NEĆEMO GA UBRZO POSJETITI: Ovo je najukletiji grad u Europi!

Jugoistočna Azija, druga najpogođenija regija, bilježi rast novih slučajeva od 28 posto i 15 posto više preminulih. Najviše ih je u Indiji, ali se virus ubrzano širi i u Nepalu.

– U Europi broj slučajeva raste u protekla tri tjedan – stoji u izvještaju WHO-a, no zadnji tjedan zabilježen je i mali pad i od 1 posto, a broj smrtnih slučajeva pada diljem regije.

Please follow and like us: