PITANJE DANA? Kad krene rat, da li će nam puške nabavljati Fadil Novalić, efikasno i brzo baš kao i vakcine?

Nedavno me jedna mlada osoba upitala da li će rat, jer situacija izgleda napeto ovih dana – kaže Suad Beganović.

Ovdašnja javnost pomno je trenirana, godinama unazad, obavještajno-propagandnm metodama histeriziranja nacije da reaguje samo na jednu jednu vijest u društvu. Tako političke elite mogu da kroz svoju medijsku mašineriju nametnu ključnu temu. A ključna tema ovih dana, kao i skoro cijelu moju mladost, jeste tema rata – rekao je Suad Beganović, urednik portala Prva smjena i nastavlja:

Nedavno me jedna mlada osoba upitala da li će rat, jer situacija izgleda napeto ovih dana- Hoće! Rat je bio zbog popisa stanovništva. Rat je bio zbog kozaka u Banja Luci. Rat je bio pred svake izbore. Rat je bio i povodom Dodikovog povlačenja iz institucije BiH. Rat je krenuo kad je HDZ zaustavio migrante na ulasku u HNK. Rat je bio zbog nezavisnosti Kosova. Rat je upravo traje zbog Crne Gore. Rat je bio i svaki put kad je Komšića trebačo izabrati na izborima. Pa uprkos stalnom odlaganju rata, svako ko propituje tu temu bude proglašen izdajnikom koji se bavi temama poput umiranja na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. To je, sjetit ćete se, donedavno bila glavna tema, dok se Komšić i Džaferović nisu sjetili Janše 40 dana nakon svega. U isto vrijeme, dok se ratuje, u Srebrenici su uzeli iste one mandate koje su odbili ranije.

POPULARNO  Senzualna i kod kuće! Karleuša pozirala polu gola, a evo šta nosi na sebi za kućnu varijantu!

SDA je već oslovično brzo odgovorial daj e vrlo sposobna organizovati odbranu BiH. Dodik će se otcijepiti, ali ne odmah, nego pred sljedeće izbore. Stoga, ne želeći kvariti temu o novoj disoluciji BiH, imam određene dvojbe koje bih želio podijeliti sa vama.

Kad krene rat, da li će nam puške nabavljati Fadil Novalić, efikasno i brzo kako je nabavio i vakcine?

Kad krene rat, da li će se znati odmah ili 40 dana poslije?

Kad krene rat, da li će kvalitetno obrazovani kadar voditi vojsku ili ćemo Jovu Divjaka ponovo isključiti?

Kad krene rat, koliko će koštati puška kod švercera oružjem? Može li neki popust?

A prije nego krene rat, smijemo li se brinuti o tome šta ćemo jesti i koliko to košta?

Kad krene rat, tad će već biti hurmi za sve nas.

Please follow and like us: