Političar iz Čapljine poručio: “Volim ovu zemlju, ali mrzim državu zbog političara”

Pero Previšić, gradski vijećnik “Čapljina u srcu” kazao je na današnjem zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH da Hrvatima u Bosni i Hercegovini nije bolje u odnosu na 2019. godinu.

“Puno je gore, manje nas je za skoro 50 tisuća, nepotizam, korupcija, kriminal, revanšizam u vlastitim redovima nikada nije bio veći. To su najbitnije stvari radi kojih veliki broj našeg naroda napušta stoljetna ognjišta i odlazi u druge zemlje da bi preživjeli. Temeljni dokument koji smo usvojili na osmom zasjedanju HNS-a jeste Deklaracija. Kao takva, trebala nam je biti misao vodilja i putokaz u proteklom periodu”, kazao je Previšić.

Kako je najavljeno, izaslanici HNS-a BiH trebali bi izglasati rezoluciju koja će se oslanjati na dosad donesene dokumente HNS-a, koji “upozoravaju na višestruko preglasavanje Hrvata”, pišu portali.

– “Čemu, gospodo, uopće donošenje rezolucije kada ni temeljne vrijednosti Deklaracije nismo u stanju sprovesti u našim, tj. u vašim redovima. I na kraju, ja volim ovu zemlju, to je moja domovina, ali mrzim ovu državu zbog ovakvih političara, a posebno koji dolaze iz mog naroda koji se bore samo za svoje osobne interese”, dodao je na kraju svog govora.

POPULARNO  Dragan Čović: Sa SDA ćemo započeti pregovore 16. septembra!

Rezolucija koja bi danas trebala biti usvojena, između ostalog, poziva na nužne promjene i dogovor, izvršavanja političkih dogovora i napredovanja prema vanjskopolitičkim ciljevima BiH.

Sjednica je počela tako što su Hrvatska republikanska stranka i Čapljina u srcu zatražile nove tačke dnevnog reda, na što je predsjedavajući zasjedanja Dragan Čović prokomentirao kako će se ono što traže naći u njegovu izvješću o radu HNS-a BiH.

Riječ je o zastupljenosti hrvatskog naroda u tijelima vlasti, institucijama i organizacijama na razini BiH, entiteta i kantona kao i lokalnoj razini te pitanje definiranja odnosa i strateških ciljeva na političkoj sceni u BiH.

Please follow and like us: