Političar odbio da položi zakletvu jer na sjednici nije bilo zastave BiH!

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici Skupštine Kozarska Dubica novoizabrani odbornik Stranke demokratske akcije (SDA) Jasmin Spahić odbio je polagati zakletvu.

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica novoizabrani odbornik Stranke demokratske akcije (SDA) Jasmin Spahić odbio je polagati zakletvu jer je smatrao da nisu ispunjeni uslovi za taj čin.

Nakon usvajanja dnevnog reda, Spahić se javio za riječ upozoravajući da se u sali u kojoj se zasjeda i daje svečana zakletva nalaze samo simboli i obilježja oštine i entiteta bez obilježja države Bosne i Hercegovine.

Citirajući tekst svečane zakletve naglasio je da i sam tekst svečane zakletve upužuje na obavezu isticanja državne zastave u sali. Nakon toga što je upozorio i tražio isticanje zastave Bosne i Hercegovine, ignorišući njegov zahtjev, pristupilo se polaganju svečane zakletve koju su položili ostali odbornici novog saziva.

POPULARNO  Oglasili se iz SDA stranke nakon što je srušena crkva iz dvorišta nane Fate: "Pravda zna biti spora, ali da je dostižna"

– Kada sam ušao u salu uočio sam da nema zastave BiH koja je obavezna pored entitetske i grba općine. Javio sam se za riječ i ukazao na grubo kršenje zakona, ispričao je Spahić.

Kako je kazao, upozorio je prisutne da je to “krivično djelo i da se ne može nastaviti rad skupštine jer nisu ispunjeni ti uslovi”.

– Žao mi je ali ne mogu dopustiti da se i na ovakav načn negira Bosna i Hercegovina. Želim položiti zakletvu i raditi onako kako oa nalaže ali isto tako želim položiti zakletvu i pred zastavom Bosne i Hercegovine, simolom moje domovine jer bez nje nema ni nas, dodao je Spahić.

Please follow and like us: