POOŠTRENE MJERE! KRIZNI ŠTABODRŽAO HITNU SJEDNICU, ZBOG POGORŠANE SITUACIJE SA VIRUSOM, OD SUTRA OBAVEZNO…

Krizni štab Ministarstva zdravstva BPK Goražde održao je sjednicu na kojoj se razmatrala situacija u ovom kantonu, koja u posljednjih nekoliko dana ima trend naglog pogoršanja.

Ranije donešene mjere ostaju na snazi, uz novu obavezu građanima u BPK Goražde da u narednim danima zaštitne maske koriste i na otvorenom prostoru. Najviše pažnje izazvale su najave da bi škole u ovom kantonu mogle preći na online sistem nastave, ali to se, još uvijek, neće desiti.

– Krizni štab naložio Ministarstvu obrazovanja da, u koordinaciji sa Zavodom za javno zdravstvo, plan rada u školama prilagodi trenutnim epidemiološkim mjerama i epidemiološkoj situaciji. S obzirom da imamo manje škole sa manjim brojem učenika, u kojima nemamo oboljelih, zaključeno je da je najbolje da djeca nastave sa redovnim nastavnim procesom po modelu po kojem je započeta školska godina. U školama u kojima su potvrđeni slučajevi zaraze u izolaciji je cijeli razred. Štab je prihvatio stav Ministarstva obrazovanja da bi se, u slučaju potpuno prelaska na online nastavu, kasnije teško bilo ponovo vratiti redovnom nastavnom procesu, ali i da je veći rizik za djeu da vrijeme provode van škola, rekao je predsjednik Kriznog štaba i ministar zdravstva BPK Goražde, Eniz Halilović.

Please follow and like us:
POPULARNO  POČELA TRODNEVNA ŽALOST: Njena smrt rastužila je mnoge ljude..