PORUKA ŽELJKA KOMŠIĆA: “Nije vam oko 1995. godina! Svaki novi poziv na genocid, svako novo veličanje genocida, ne ostaje neprimjećeno!”

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, ocijenio je danas da su genocidne politike nametnule veličanje genocida kao obrazac ponašanja.

Želko Komšić, član Predsjedništva BiH, ocijenio je danas da su genocidne politike nametnule veličanje genocida kao obrazac ponašanja.

Govoreći kao jedan od panelista na predstavljanju ovogoidšnje teme u okviru obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici pod nazivom “Obnavljanje života”, u organizaciji “Sjećanje na Srebrenicu” iz Velike Britanije, Komšić je naglasio je da je u Bosni i Hercegovini prije dvije i po decenije počinjen genocid.

– Danas sam intepretacije zločinaca, njihovih mentora i podstrečača počinjenog genocida konačno više ne zanimaju. Istina je utvrđena presudama međunarodnih sudova. Ne postoji primjerena kazna za zličine koji su počinjeni. Ni dugogidšnje kazna zatvorom, ni javna osuda zločinačke ideologije od strane civiliziranog dijela svijeta, za njih nisu primjerena kazna. Najveća kazna su im oni koji su preživjeli genocid, kao i sama istina koja će sve nadživjeti, rekao je Komšić koji je učestvovao na događaju putem online platforme.

POPULARNO  OGLASILA SE ANA NIKOLIĆ I ŠOKIRALA SVE: "Čekat ću Cecinog unuka da napuni 23 godine..."

Prema njegovim riječima, dvije i po decenije poslije, izrasle je jedna potpuno nova generacija Bosanaca i Hercegovaca, u Bosni i Hercegovini i u svijetu. Generacija koja ne samo da ne zaboravlja ono što je njima i njihovim sugrašanima učinjeno, nego čini izuzetne napore da glas žrtava ne utihne. Da istina o počinjenom bude neupitna.

Please follow and like us: