POSTALO JE OZBILJNO! Azerbejdžan napao glavni grad regije Naogrno-Karabh u kojem živi 40.000 ljudi?!

Nije precizirano kakvu vrstu napada pokrenule azerbejdžanske snage niti kakvo je oružje korišteno.

Azerbejdžanske snage napale su glavni grad regije Nagorno-Karabah, priopćilo je armensko ministarstvo odbrane.

Glasnogovornik armenskog ministarstva odbrane Artsrun Hovhannisyan nije precizirao kakvu su vrstu napada pokrenule azerbejdžanske snage niti kakvo je oružje korišteno.

Stepanakert je glavni grad de facto nezavisne državne Nagorno-Karabah, u okviru međunarodno priznatog Azerbejdžana. U njemu živi oko 40.000 stanovnika, a gotovo svi su Armenci.

Armenske i azerbejdžanske snage pokazale su imalu spremnost za zaustave borbu otkako su 27. septembra izbili novi sukobi.

POPULARNO  Sebija Izetbegović u velikim problemima: Inspekcija na Medicinskom fakultetu, krenula provjera diplome, evo šta se dešava!

Više od 100 ljudi, uključujući mnogo civila, ubijeno je u teškim sukobima, uključujući upotrebu naoružanih bespilotnih letjelica, tenkova, helikoptera i više raketnis sustava, duž većeg dijela linije koja razdvaja armenske snage koje kontroliraju Nagorno-Karabah od azerbejdžanskih trupa.

Armenija je danas poručila da je spremna sudjelovat iu mirovnim pregovorima jer međunarodni čelnici i dalje pozivaju na trenutni prekid borbi s azerbejdžanskim snagama.

Please follow and like us: