POZIRAO S PUŠKOM I MAČETOM PA KRENUO U KRVAVI NAPAD! Sve policijske snage su na terenu, ispituju da li je ovo njedan od terorista koji su napali u Beču!

Teroristički napad u Beču je najveći napad navodnih Islamista u Evropi od napada  u Briselu 2016. i u Parizu 2015. i 2016. godine. Prema posljednjim informacijama, džihadisti se nalaze i iza terora u Beču.

Osumnjičeni za teroristički napad u austrijskoj prestonici navodno je najavio krvavi pohod na Instagramu, prenio je njemački Bild.

Bezbjednosne vlasti trenutno provjeravaju da li ovaj nalog na Instagramu prikazuje jednog od napadača koji je ubio četvoro ljudi u ponedjeljak uveče.

Na fotograiji koja je objavljena na Instagramu vidi se muškarac koji pozira sa oružijem i mačetom.

Kako prenosi Blick, navodi napadač pozira sa puškom Zastava M70, pištoljem i mačetom.

Prema navodima vlasti, jedan od napadača u Beču takođe je imao pušku, pištolj i mačetu.

Dajem Bajah Amirulu Muminenu, Abu Ibrahimu al-Hašimiju al-Kuraišiju, napisao je navodni napadač u opisu dotografije.

POPULARNO  MRAČNE TAJNE HIRURGA KOJI SE UBIO: Prvu ženu ostavio sa trojkama, a druga u tangama pobjegla od njega...

U isto vrijeme, na durštvenim mrežama osvanuo je snimak napada u Beču na kojem se čuje kako napadači uzvikivaju nešto na arapskom.

Policija trenutno istražije teroriste kojeg su sinoć ubili, a koji je, prema ministru unutrašnjih poslova Karlu Nehameru, simpatizer Islamske države.

Do sada smo više puta vidjeli da pristalice terorističke organizacije snimaju slične video zapise obećavajući lojalnost prije napada, kako bi teroristička grupa kasnije mogla da sebi pripiše zasluge za napad. Prema pisanju Bilda, navodi napadač je fotografiju objavio malo prije zločina.

Na drugim fotografijama muškarac je sa bradom i crnom kapuljačkom. Navodno je osumnjičeni istog dana poslao video snimak dvojici svojih poznanika sa sekvencama terorističkog napada na redakciju francuskog satričnog časopisa “Šali Ebdo” 2015. godine.

Please follow and like us: