POZNAT IDENTITET UBIJENOG NAPADAČA U BEČU? Rođen u Beču, porijeklom je iz Sjeverne Makedonije..

Urednik Austrijskog nedjeljnika “Falter” Florijan Klenk navodi da se rado o Kurtinu S, koji je odranije poznat austrijskim obavještajnim službama jer je bio jedan od 90 Austrijanaca koji su željeli da odu u Siriju.

Napadač koji je sinoć u centru Beča ubio četiri osobe, rođen je i odrastao u glavnom gradu Austrije, rekao je urednik austrijskog nedjeljnika “Falter” Florijan Klenk, prenosi Reuters.

Klenk navodi da Kurtin S. ima “albanske korijene”; ali da su mu roditelji iz Sjeverne Makedonija. On nije objavio izvor svojih informacija.

Policija je objavila da su ubijena tri prolaznika – dva muškarca i žena, a ORF je kasnije prenio da je preminula još jedna žena.

POPULARNO  4 KORISNA SAVJETA BILL GATESA ZA USPJEŠNU KARIJERU: Osim pameti, potrebno je i ovo..

Napadač je bio naoružan automatskom puškom, a nosio je i lažni pojas sa eksplozivnom.

Austrijski ministar policije Karl Nehammer kazao je da se ne može isključiti da ima i drugih napadača, zbog čega je istraga i dalje u toku.

Generalni direktor za javno bezbjednost Franz Ruf prenio je da policija aktuelno sprovodi intezivnu istragu z okruženju napadača te se zahvalio građanima na više od 20.000 dostalvjenih videosnimaka vezanih za napad, dodajući da je za kratko vrijeme analizirano 20 posto.

Please follow and like us: