Premijer BiH,Fadil Novalić,odlukom suda oslobođen svih optužbi,zbog nedostatka dokaza!!

Prijedlog tužilaštva BiH, sa se Fadil Novalić zadrži u jednomjesečnom pritvoru je odbijen od strane Sudstva BiH. Kada su u pitanju Fikret Hodžić i Fahrudin Soldak,situacija još nije poznata.

Novalić je zajedno sa direktorom Federalne uprave Fahrudinom Soldakom i vlasnikom firme “Srebrena malina” Fikretom Hodžićem, priveden u srijedu naveče u prostorije državne agencije za istrage i zaštitu,kako bi bilo ispitani za aferu “Respiratori” o kojoj se polemiše već neko vrijeme.

U petak, u poslijepodnevnim satima, došlo je do pobune, pa ih je SIPA predala direktno Tužilaštvu BiH, uz prijedlog da sve trojca dobiju jednomjesečni pritvor, dok se situacija ne riješi.

POPULARNO  POLICIJA KOD ČERNOBILJA ZATEKLA DVA ČOVJEKA! Imali su kante, a ono što su radili tamo zaprepastilo je sve!

Ročište koje je održalo sinoć te trajalo 7 sati,Tužilaštvo je obrazložilo zašto potražuje pritvor Novalića,Soldaka i Hodžića. Međutim,Sud BiH se nije složio sa iznjetim činjenicama,te je odbio pritvor zbog nedostatka dokaza!

Odluka je jasno donešena na samom kraju suđenja sa obzirom da je Sud BiH imao rok od 16 sati da se izjasni o prijedlogu Tužilaštva BiH.

 

Please follow and like us: