PRESRETNUTA PORUKA VELJE NEVOLJE: U posljednji čas spašen život Aleksandra Vučića!

Policijski doušnik objasnio da je u Belivukovoj ekipi pominjan plan likvidacije predsjednika, a to bi se izvelo mitraljezom koji je postavljen na kamion, ali da je postojala još jedna opcija s druge strane.

Veljko Belivuk iz zatvora je stupio u kontakt sa svojim članovima ekipe te im poručio: Sada je kraj falilo nam je dva-tri dana da sve riješimo. Svako zna šta mu je činiti, držite se, ovo su rečenice koje su prije nekoliko dana prenijete, povjerljivim kanalima, onima koji nisu zatekli se tu prilikom hapšenja u februaru u akciji o kojoj se i dan danas priča. Jedan od članova koji je primio poruku odlučio je da progovori da bi u slučaju hapšenja dobio povoljniji položaj u sudskom procesu koji će obuhvatiti ovaj ogranak “kavačkog klana”.

Naime on je rekao da poruka “Sada je kraj falilo nam je dva ili tri dana da sve riješimo. Svako zna šta mu je činiti, držite se”, značila napat, odnosno atentat na predsjednika Aleksandra Vučića, ali i potvrdio da se u ovim krugovima kriminalaca ozbiljno razmišljalo o tome. Čak su postojala dva plana za to:

– Ispričao je da je teški mitraljez brauning zbog toga nabavljen iz fondusa rashodovanog oružja Mup Srbije. Prema tom planu, mitraljez bi bio sakriven u kamionu s Ceradom. Taj kamion bi bio postavljen u mjestu prolaska kolone s predsjednikom, a kada bi meta bila na liniji vatre, podigli bi ceradu, provukli cijev i zapucali. Municija ovog teškog mitraljeza probija blindirana vozila, a rasipanje metaka bi napravilo štetu i u širem području. Izbila bi panika, bilo bi više ranjenih i poginulih, što bi omogućilo atentatorima da pobjegnu unaprijed pripremljenim automobilima pariranim u blizini mjesta napada – prepričava dobro obaviješteni izvor dio razgovora ovog Belivukovog vojnika s inspektorima.

POPULARNO  STRAVIČNE SCENE U PARIZU: Demonstranti na ulicama, policija upotrijebila suzavac!

Uslijedilo je pitanje inspektora: A kako bi oni znali kuda i kad će proći predsjednikova kolona?

– A kako su oni iz “zemunskog klana” znali da će Đinđić krenuti iz svoje rezidencije ka zgradi Vlade Srbije.

On je objasnio da je ovaj kandidat za svjedoka-saradnika mislio na duošnike iz redova bezbednjaka koji su “zemuncima” javili trenutak kada je kolona sa premijerom Zoranom Đinđićem 12. marta 2003. krenula ka objektu koji je “zemunski klan” pokrio snajperom.

Član klana dodao je da je čuo i za plan B, koji bi kopirao organizaciju ubistva Đinđića

– Zato su i nabavljeni snajperi i obučavani pucači. Poznato je da se Vučić mnogo kreće, rukuje s narodom, odlazi i u najmanja mjesta po Srbiji i da to najavljuje u medijima. Trebalo bi samo malo ranije dobiti javku i postaviti ekipu da ga sačeka u nekom mjestu s dobrim putevima, zbog lakšeg bjekstva. Dva ukrštena snajpera pokrila bi trg kojim se kreće – prepričao je sadržaj ovog plana dobro upućeni izvor.

Arsenal naoružanja

Naime javnost je ostala u šoku kada su u kući u Ritopeku pronašli Arsenal naoružanja. Bili su pištolji, puške, automatski pištolji škorpion, hekleri, atuomatske puške, snajper, ali i avioski brauning teški mitraljez, kalibra 12,7 milimetara, koji probija čak i oklopna vozila.

U kući u Ritopeku podjsetimo, ranije su ubijena najmanje četvorica protivnika Belivukove grupe. Istražni organi nemaju sumnju da je kriminalna banda Belivuka i Marka Miljkovića po nalogu šefa “kavačkog klana” iz Crne Gore Radoja Zvicera, koji je u bjekstvu, planirala i atentat na osobu iz samog vrha naše države.

Please follow and like us: