Priča o Nadi Šakić: Brutalno mučila trudnice, ubijala žene i djecu, hrvatski sud je oslobodio..

Protiv Nade Šakić se u Srbiji vodio postupak od 1998. godine zbog sumnje da je izvršila krivično djelo genocida.

Film “Dara iz Jasenova” rasplakao je sinoć cijelu Srbiju, a zločini ustaša zgrozili javnost. Među najgorima u zlodjelima nad Srbima bila je Nada Šakić, koju je na velikom platnu tumačila mlada glumica Alisa Radaković.

Nada Šakić za kojom je Interpol Srbije bio raspisao međunarodnu potjernicu zbog sumnje da je učestvovala u masovnom ubistvu Srba, Jevreja i Roma u koncentricionim logorima, Jasenovac, i Stara Gradiška tokom Drugog svjetskog rata, preminula je 5. februara 2011. godine.

Protiv Nade Šakić se u Srbiji vodio postupak od 1998. godine zbog sumnje da je izvršila djelo genocida.

Šakićeva se teretila da je zajedno sa ostalim ustaškim osobljem logora u Staroj Gradiški maltretirala logorašice, tukla ih i šutirala gazila po trudnicama, i kao i da je učestvovala u fizičkoj likvidaciji klanjem i gušenjem više hiljada logorašica.

POPULARNO  Alarmantna situacija u BiH: Ovo nikako ne valja, građani ljuti, jedan od najvećih otrova curi iz mostarske deponije!

Sumnja se da je naređivala da se logorašica u Jasenovcu daje vrlo malo hrane te je na taj način posredno dolazilo do njihove prirodne smrti, kao i da je 21. aprila 1945. godine naredila da se pobiju sve preostale žene, kao idjeca.

Pažnju javnosti su sada ponovo privukli njen lik i zločini nakon sinoćnog premijernog prikazivanja filma “Dara iz Jasenovca” u kojem su predočeni svi horori rata kroz koje su Srbi prolazili u ustaškom logoru.

Glumica Alisa Radaković koa u “Dari iz Jasenovca” igra ulogu Nada Šakić, rekla je za MONDO da je “ponosna što je učestvovala u snimanju”.

Please follow and like us: