Putin uspio da zaustavi rat koji je šokirao čitav svijet: Armenija i Azerbejdžan zakopali ratne sjekire?!

Sukobljene strane u Moskvi su se dogovorila o prekidu vatre u zoni sukoba.

Nakon višesatnih pregovora o Moskvi između delegacije armenske i azerbejdžanske strane oko stabilizacije stanja u ratom zahvaćenom Nagorno Karabahu, usuglašene su mjere i usvojen dokument koji bi mogao utjecati da se prekine ovaj, za sada kratki, ali vrlo intezivan i krvavi ratni sukob, koji prijeti širenjem na čitav Južni Kavkaz pa i šire, s nesagledivim geopolitičkim posljedicama s obzirom na uključenost brojnih vanjskih silnica.

Sukobljene strane u Moskvi su se dogovorile o prekidu vatre u zoni sukoba, a konkretni potezi bit će usuglašeni dodatno. Za to će biti potrebne konzultacije na razini vojnih institucija divlju zemalja. Evo što je zaključeno u Moskvi, na pregovorima koje je inicirao ruski predsjednik Vladimir Putin i koji je s tim ciljem u noći 8. listopada telefonski razgovarao s armenskim i azerbejdžanskim čelnicima:

POPULARNO  NOVI RAT NA ESTRADI: "Seka Aleksić navodno samo priča o Bogu i vjeri, a tetovira se i izbacuje SI*E! Sramota!!

1.
Objavljuje se o prekidu vatre od 12:00 sati 10. listopada 2020.g.s humanitarnim ciljem razmjene zarobljenika i tijela poginulih uz posredništvo i u skladu s krijetijima Međunarodnog Crvenog Križa:

2.
Konkretni paarametri režima prekida vatre bit će usuglašeni dodatno:

3.
Azerbejdžanska Republika i Republika Armenija pri posredništvu superdsjedatelja Minske grupe OESS-a na osnovi temeljnih principa reguliranja pristupaju k pregovorima s ciljem skorog postizanja mirnog rješenja:

4.
Strane potvrđuju nezamjenjivost formata pregovaračkog procesa.

Nastavljamo pratiti stanje nakon ovog. prvog velikog koraka prema postizanju konačnog mira i rješenja problema oko Nagorno Karabaha.

Please follow and like us: