Rotiraju li se zmije? Ova fotografija odmah će vam pokazati jeste li pod stresom!

Ovisno o brzini rotiranja zmija, ova optična iluzija otkriva jeste li pod stresom.

Iako najčešće služe zabavi i otkrivanju zanimljivih činjenica o našim osobnostima i karakteristikama, ponekad imaju mnogo širu primjenu pa mogu poslužiti čak i u raznim tehnologijama, ali i medicini.

– Optičke iluzije mogu otkriti i jeste li pod stresom – tvrdi prof. Akiyoshi Kitaoka sa Sveučilišta Ritsumeikan u Kyotu. On je napravio optičku iluziju “Roritajuće zmije” koje može utvrditi jeste li pod streso, a sve što trebate napraviir je pogledati u sljedeću ilustraciju.

– Ako dugo promatrate krugove, a oni ostanu nepomični, to je dobar znak jer upučuje na to da ste vrlo smireni i opušteni – kaže Kitaoka. – No ako vam se čini da se krugovi polako vrte, to je signal  da ste umorni i treba vam predah.

POPULARNO  PORODICA ODLUČILA, EVO KADA I GDJE ĆE SAHRANITI ISIDORU: Tražila je ŽURKU U BIJELOM, a sada se porodica OGLASILA..

No, svakako je najgore kad ase ljudima krugovi vrte velikom brzinom jer to upućuje na to da su pod iznimno velikim stresom te je preporučljivo da se postavjetuju s liječnikom.

Please follow and like us: