Sa rusima nema zezanja! Rusija ne dozvoljava da se avion sa njemačkim državljanima koji se vraćaju iz Kine spusti na njihov aerodrom! Avion još uvijek kruži u zraku!

– Očekuje se da će avion sa 120 osoba, među kojima je oko 90 njemačkih državljana, u posljepodnevnim satima sletjeti na aerodrom u Frankfurtu.

Rusija nije dopustila njemačkom vojnom avionu u kojem su se nalazili evakuisani njemački državljani iz Kine da sleti na aerodrom u Moskvi zbog punjenja goriva i zamjene posade, javlja Andolu Agency (AA).

Njemački državljani su evakuisani iz kineskog Wuhana zbog epidemije korona virusa, potvrdila je njemačka ministrica odbrane Annegret Kramp-Karrenbauer.

Kazala je kako, avion je preusmjeren u Hlesinki, odakle će sletjeti na aerodrom u Frankfurtu.

POPULARNO  OGLASILI SE: Šta donosi novi njemački zakon o useljavanju stručnog kadra..

Navodeći da je Rusija dala dozvolu za letenje iznad te zemlje, KrampKarrenbauer je napomenula da Rusija nije dozvolila slijetanje na moskovski aerdrom, iako je avion imao tu namjeru.

Ministrica odbrane Kramp-Karrenbauer izjavila je da će iduće sedmice ocijeniti razloge nedostatka kapaciteta na moskvskom aerodromu, što je navela ruska strana.

Očekuje se da će avion sa 120 osoba, među kojima je 90 njemačih državljana, u poslijepodnevnim satima sletjeri na aerodrom u Frankfurtu.

Please follow and like us: