ŠARIĆ NAPRAVIO HAOS: Uvaljuju mi 6 tona droge, a niko me nije pitao ni za gram kokaina!

  • Darko Šarić, koji je osuđen na 15 godina zatvora zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu, pred Apelacionim sudom izjavio je da mu se na “silu stvavlja da je švercovao skoro šest tona kokaina bez i jednog dokaza”.

    On je predložio veću Apelacionog suda koje razmatra ovu presudu da otvori glavni pretres i sam procijeni da li će vjerovati svjedoku-saradniku Nebojši Joksoviću.

    – Za dvije nedjelje će biti šest godina od kako sam u pritvoru, došao sam dobrovoljno u zemlju, imao sam obećanje da ću ja, kao i ostali koji me ponaju imati fer suđenje – rekao je na početku obraćanja Šarić vijeću suda koje razmatra presudu kojom su optuženi osuđeni na ukupno 300 godina zatvora.

    On je naveo da prvostepeo vijeće koje ih je osudilo nije željelo da čuje ni jedan prijedlog niti dokaz odbrane, već da je presuda koju su donijeli “samo pojačana optužnica”.

    – Vjerovali ili ne, za ovih šest godina mene niko nikada nije pitao ni za jedan kilogram droge, nikada me niko nije pita ni za uloženi cent. Obraćao sam se tužiocu tokom suđenja, on se čak i ljutio, sudiji, pitao sam hoće li me iko pitati za drogu, ne mogu sam sebe da pitam, niko me nije pitao. Pokušavajući na silu da mi stave na teret šest tona droge, nešto što nisam uradio. Tužili su me i osudili da sam osmislio plan, bez i jedne rečenice dokaza. Posle toga, u istoj toj optužnici su me optužili da sam dao nalog, nema ni jedne rečenice kome sam dao nalog – stavio je Šarić.

Please follow and like us:
POPULARNO  JEZIVA PRIČA ESTRADE: Radu poznati pjevač pokušao da siluje, a zatim joj poručio ako ikome zucne, pobrinuće se da nestane!