SEBIJA IZETBEGOVIĆ: “To je sramota, ali građani MORAJU ZNATI!”

Pritisak je ogroman, ali će biti i veći sudeći po rastu broja zaraženih SARS-CoV2 virusom.

KCUS je izdvojio 100 uposlenika koji rade s tim bolesnicima i oni su rzanih specijalnosti. Vođa timova su specijalisti infektologije i specijalisti anestezije i reacnimacije. S njima su vrsni i termisti, ali i hirurzi.

Mi smo ljekari možemo raditi i nadzirati sve pacijente. Ja sam ginekolog, ali mogu asistirati, operaciju bilo koje vrste uz upute glavnog operatera. Tako i raditi u izolatoriju. Svi moraju znati bezičnu i opću medicinu. Ali, ako radimo u izolatoriju. Podhrastovi, onda ne možemo raditi posao za koji smo specijalizirani tako da će biti uskraćeni bolesnici kojima treba usluga tercijarnog i sekundarnog nivoa u KCUS-u, rekla je dr. Izetbegović.

Nije Covid-19 je jedina bolest, naglašava te dodaje kako svi imaju pravo na uslugu.

POPULARNO  IZETBEGOVIĆ SE OGLASIO: "Quo vadis, Aida?" ovjekoviječio istinu o genocidu u Srebrenici!

– Mi se ne možemo klonirati. Ponavljamo, jedino KCUS vodi brigu o liječenju razvijene Covid-19 bolesti. Do kad ćemo izdržati – to je pitanje. Neki počinju bježati na bolovanju čim ih rasporede šefovi za ispomoć u Podhrastove, što nam se i desilo prije 2 dana. Dvoje zdravih mladih dektora bukvalno je pobjeglo na bolovanje.

To će biti predmetom zahtjeva za kontrolu bolovanja, ali i doktora koji su to bolovanje napisali. Sramota jeste, ali je istina. Građani i to trebaju znati – istaknula je Izetbegović.

Podsjetimo, u BiH je danas registrovano 728 novozaraženih i 20 umrlih.

Please follow and like us: