Senad Hadžifejzović stoji iza svega? Dr. Kurjak se oglasio te poručio da je Senad pitao ga tri stvari, evo koja tri pitanja je dobio!

Akademik prof. dr. Asim Kurjak u razgovoru za portal je govorio o detaljima mentorstva u speijalizaciji dr. Sebije Izetbegpvić, generalne direktorice KCUS-a Kurjak potcrtava, treba odvojiti dešavanja u Zagrebu, od onih u Sarajevu. O Sarajevu ga, kaže niko nije pitao.

Istina i zablude

– Pored istine postoje i zablude. Vaša kolegica Emela prije godinu dana na kraju razgovora me pitala da li je kod mene specijalizirala dr. Izetbegović. Rekao sam da nije. Tu istu izjavu sam ponovio gospodinu Senadu, vremenom novinaru na vrlo precizno pitanje. On je izravno pitao tri stvari: Da li je gđa Izetbegovič specijalizirala kod vas? Da li je pohađala postdiplomske tečaje? Ako sve to skupa je, da li ste bili mentor o svemu?, rekao je Kurjak.

– Molim vas, odmah da odjelimo zbivanja u Zagrebu od zbivanja u Sarajevu. To su dvije priče, potpuno različite. Idemo na Zagreb, bio sam šef klinike, šef katedre, vodio sam dva post-diplomska studija. Odgovor je bio vašoj kolegici Emeli i Senadu Hadžifejzoviću. Ne, ni jedno ni drugo, ni treće. Taj odgovor ponavljam i danas. Nakon što sam provjerio na svim stranaka kod mojih suradnica na Medicinskom fakultetu, u dokumentaciji post-diplomatskim studija, ime kolegice nije niti u dva moja postdiplomska tečaja niti među specijalzantima, niti u izradi doktorata u Zagrebu. U Zagrebu u svemu što sam ja vodio, Sebija Izetbegović nije registrirana. Što je možda i šteta, jer mogla je biti, mogla je doći, dodao je.

Tečaj na engleskom jeziku, kako je kazao dr. Kurjak, tečak na engleskom jeziku u Zagrebu je vodio, te da dr. Izetbegović to nije pohađala.

POPULARNO  NEVJEROVATNO OTKRIĆE BH. ISTRAŽIVAČA STARO 2000 GODINA!

– Znam za pismo od Dekana koje je Hadžifejzović pročitao u kojem se precizno kaže da nije bila na postdiplomskom. Taj engleski sam ja uveo i vodio, ona nije završila taj tečaj. Ona nije završila tečaj na engleskom jeziku i konačno, i ona vam je prije dva dana u izjavi, televiziji rekla da nije pohađala niti specijalizirala niti doktorirala u Zagrebu. Za mene je ta priča završena što se Zagreba tiče.

– Sada počinje pitanje doktorata u Sarajevu, rekao je.

Sasvim druga priča – Sarajevo


Prof dr. Kurjak je rekao da je to priča počela prije 30 godina, a završila prije 22.

– To je sasvim druga priča. Desila se, započela prije 30 godina a završila odbranom prije 22 godine. Navedeni datum 11.6 pogledajte u kalendar, to je nedjelja. Ne vjerujem da ijedan fakultet na svijetu nedjeljom pravi dobrane doktorata. Da se odmah razumijemo, ja na taj doktorat, nakon uvida u sve dokumente, ja sam bio jedan od dva mentora označena. Drugi je bio docent Senad Mehmedbašić, što je opravdano. U ovakvom doktoratu u kojem su se operirali pacijenti, mentor mora biti u gradu i bolnici u kojoj se radi doktorat. Dobro je da je to bio Senad i on je najveći dio posla obavio.

Please follow and like us: