Situacija se pogoršala! Iz Libana ispaljeno nekoliko raketa prema Izraelu, evo šta se dešava..

Izraelska vojka saopštila je da su ispaljene tri trakete sa juga Libana na Izrael. Naime ovo je još gore zaštrilo situaciju.

Na Izraelskom teritoriju nisu se oglasila sirene za uzbunu, jer nije bilo nikakve potrebe, odnosno nije postojala opasnost bilo kakva za stanovništvo.

U saopštenju se navodi da se rakete pale kod obale na sjeveru Izraela, navode portali.

Kako saznajemo, još uvijek nijedna organizacija nije preuzela odgovornost za ovaj napad, koji je sproveden raketama.

Glasnogovornik libanskih sigurnosnih službi je rekao da su rakete isplajene s područja palestinsog izbjegličkog kampa koji se nalazi na samom jugu.

– Izvor raketa ispaljenih na Izrael je nejasan, a istraga se nastavlja. Rakete koje su ispaljene prema sjevernom Izraelu došle su iz okolice izbjegličkog kampa Rashidieh, prenijele su libanske sigurnosne službe.

Naime već par dana situacija je sve gora i gora, sve je krenulo od napada na džamiju Al-Aqsa od strane Izraelskih policajaca.

POPULARNO  NIKOLA KOJO OŽENIO 12 GODINA MLAĐU MANEKENKU, PRAVA BOMBETINA: Oči će vam stati kad vidite ZGODNU PLAVUŠU!

Kako saznajemo, Izrael je počeo i da raspoređuje snage i na granicama sa Gazom.

Izrael je rasporedio vojne snage u četvrtak na granicu sa Gazom, a palestinski militanti od jutros raketama napadaju Izrael, što izaziva međunarodnu zabrinutost.

Velika napetos i napati između jevrejskih Izraelaca i arapske manjine u zemlji pogrošalo se za par sati.

Na mnogim ulicama prisutni su veliki napadi, prijavljeni su i napadi na sinagoge.

Sa velikom zabrinutošću koje je započelo od napada na džamiju u Al-Aqsi u ponedjeljak moglo izmaknti kontroli. Kako saznajemo, umiješale su se i Sjedinjene Države šalju izaslaniak Hadyja Amra u regiju. Ali čini se da napori na okončanju svih napada i neprijateljstva između dvije zemlje u posljednjih nekoliko godina, nisu postigli apsolutni nikakav napredak.

Please follow and like us: