SNIMAK KOJI ĆE DODATNO RAZBIJESNITI AMERIKANCE: Pogledajte kako je policija sleđa upucala Afroamerikanca

Policija zasad nije objasnila zbog čega su policajci upotrijebili vatreno oružije, a incident će istražiti ministarstvo pravosuđa.

U gradu Kenoshi u američkoj saveznoj državi Viskonsin policija je, reagirajući na dojavu o porodičnom nasilju, pucala na jednog Afroamerikanca, koji je ranjen te je sa povredama opasnim po život prevezen u bolnicu.

Ranjenog muškarca u bolnicu je prevezla policija. Incident se dogodio u nedjelju oko 17 sati po lokalnom vremenu, a ubrzo se na mjestu događaja okupilo oko 60 građana, koji su počeli protestovati.

POPULARNO  Oglasio se Sefer Halilović: "Na ovom svijetu ne postoji kazna koja bi bila adekvatna onome što je učinio Ratko Mladić"

Policija zasad nije objasnila zbog čega su policajci upotrijebili vatreno oružje, a incident će istražiti ministarstvo pravosuđe savezne države Viskonsin. Amerika je ovog ljeta svjedočila brojnim protestima zbog policijske brutalnosti i rasizma nakon tragične smrti 46-godipnjeg Afroamerikanca Georgea Floyda, koji je umro zbog brutalnog postupanja policije.

Please follow and like us: