ŠOK! Isticao zastavu RBiH sa ljiljanima, pa odmah dobio krivičnu prijavu!

Policija je brzo sankcionisala počinioca, dodao je Tošić.

Direktor Turističke organizacije Jahorina grada Istično Sarajevo Igor Tošič rekao je Srni da je podnio prijavu protiv NN osobe koja je na lokalitetu Crvenih stijena na Romaniji raširila zastavu Republike Bosne i Hercegovine i da očekuje da će je policija naći i sankcionisati.

Podnio sam jučer Policijskoj stanici Pale prijavu na osnovu fotografije koja je na društvenim mrežama uznemirila građane. Nepoznata osoba je prilikom korištenja novog sadržaja “Via ferrata” na Romaniji raširila zastavu i tako učnili prekšraj širenja nacionalne mržnje, rekao je Tošić.

Kako je naveo, ovo drugi slučaj izazivanja vjerske i nacionalne netrepljivosti, širenja ovakve zastave na području Općine Pale.

POPULARNO  VUČIĆ U SUZAMA, OBJAVIO SMRTOVNICU: Evo ko je preminuo, tuga do neba!

Slično je bilo i na Vrelu Miljacke, a policija je brzo sankcionisala počinioca, dodao je Tošić.

Smatra da ovo može nanijeti štetu ukupnom turizmu te dodao da nema potrebe za kako je rekao, bilo kakvim ispadima.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo je potvrđeno da je prijava podnesena i da policijski službenici preduzimaju mjere i radnje da bi pronašli počinioca.

Na društvenim mrežama 6. decembra pojavila se fotografija, koja je objavljena na Instagram profila “Diaspora things” na kojoj se vidi kako je jedan planinar istakao zastavu Republike Bosne i Hercegovine.