ŠOK! Lockdown i policijski sat u Hrvatskoj?

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u subotu, prilikom posjeta varaždinskoj bolnici, da će podržati pooštravanje mjera ako se epidemiološka situacija ne popravi, no da lockdown i policijski sat ne dolaze u obzir.

Beroš je kazao kako zadnjih dana epidemiološka situacija na sjeveru nije optimalna, stoga je potpuno jasno da se povećava i pritisak na zdravstveni sustav. Dodao je da je itekako potrebna suradnja i pomaganje, ne samo između pojedinih županija, nego i na razini Hrvatske, navodi Hina.

Jedino tako, anticipirajući potrebe možemo stvarati jedan zajednički obrambeni sustav u borbi protiv ove bolesti, rekao je Beroš.

Što se tiče eventualnog uvođenja novih mjera, Beroš je rekao da podržava aktivnosti koje idu na pooštravanje mjera ukoliko epidemološka situacija ne bude pod kontrolom.

POPULARNO  ODLUKA DONESENA: Evo da li će biti proglašeno stanje PRIRODNE NESREĆE!

Lockdown ne dolazi ni na koji način u obzir, policijski sat ne dolazi u obzir. Ono na što možemo utjecati je ponovo ograničiti okupljanja, utjecati na radno vrijeme pojedinih ugostiteljskih i ostalih objekata, pojasnio je.

Varaždinski župan Radimir Čačić naglasio je da ovog trenutka imaju najviše brojeva u Europi, a nada se da bi mogli ići prema zaustavljanju rasta, iako se još uvijek za prosječno 10-tak pacijenata dnevno povećavaju brojevi u bolnici. Trenutno je na bolničkom liječenju 156 pacijenata, a radi se na podizanju kapaciteta.

Please follow and like us: