ŠOK! Stručnjaci otkrili ogromne kristale, evo šta oni znače…

Mjesto koje je i prelijepo i preopasno za ljudsku populaciju, otkriveno je kada je rudarska kompanija počela iskopavanja u blizini meksičkog grada, u potrazi za cinkom i brakrom.

Njeni kristali, višestruka ogledala vode na skroz različite puteve, znanja i nauku, tehnološki razvoj i put umjestnosti i sklada unutar pećine istraživači su svjedoci takozvanih palih obeliska “Stubova Svjetlosti”.

Otkrivena 2000. godine džinovska kristalna pećina se nalazi na dubini od 300 metara, povezana sa rudnikom Naika u Meksiku, to je jedno od najčudnijih mjesta na Zemlji i jedna koje ćete ikada vidjeti. Glavna komora pećine dom je nekih od najvećih prirodnih kristala ikada pronađenih.

Najduži kristal ima dužinu od 12 metara, i težinu od 55 tona. Pećina je takođe, izuzetno vruća sa temperaturom od 60 stepeni. Prosječnost vlage je 90%. Zbog svojih ekstremnih uslova, pećinski sistem ostaje u velikom stepenu neistraženosti, ulazeći u pećinu bez odgovarajuće zaštite ljudi su mogli izdržati samo 10 minuta izlaganja.

POPULARNO  MILENKO LAKIĆ LAKI: JA SAM UBIO SLOBODANA ILIĆA BOKSERA!

Njeni kristali, višeslojna ogledala vode nas kroz različite puteve, znanje i nauku da bismo razumjeli kako i kada se moglo stvoriti ovo djelo prirode, tehnološkog razvoja, da testiramo našu sposobnost i izazov da opstanemo u njenoj unutrašnjosti.

Kako istražitelji kažu, ništa se ne može porediti sa džinovskim kristalima. Takođe, oni su otrkili da su kristali živi.

Please follow and like us: