ŠOK! Zemljotres pogodio Austriju, epicentar u blizini Beča!

Zemljotres magnitude 4,2 stepena o Rihterovoj skali pogodio je danas Austriju, a epicentar je bio u neposrednoj blizini Beča.

Zemljotres magnitude 4.2 stešena šo Rihterovoj skali pogodio je danas Austriju, a epicentar je bio u neposrednoj blizini Beča.

Prema podacima EMSC, zemljotres je bio na dubini od 10 kilometara.

Kako navodi portal “Heute”, korisnici na društvenim mrežama prijavili su da su osjetili potres u Beču, odnosno u distriktu Rudolfšajm-Finhaus i Doblingu.

Prema pisanju austrijskih medija, zemljotres se najviše psjetio u Viner-Nojštadu, gradu koji se nalazi južno od Beča.

I na Jadranu je jutros registrovan još jedan zemljotres, magnitude 4,2 stepeni po Rihteru, objavio je EMSC. Zemljotres je zabilježen juros u 8:35 sati, prenijeli su hrvatski mediji.

POPULARNO  POTOČARI: Evo kako su majke Srebrenice reagovale u trenuku kada je izrečena presuda ratnom zločincu Ratku Mladiću!

Prema EMSC-u, epicenar je bio 110 kilometara južno od Splita i 57 kilomtara južno od Visa. Zemljotres se osjetio u Hrvatskoj i Italiji.

Još od subote u Jadranskom moru bilježi se serija potresa, koje se više-manje osjećaju u Dalmaciji. I sinoć je – u 22 sata i 17 minuta zabilježen slab potres s epicentrom 3 km južno- jugoistočno od Maovica kod Vrlike, izvjestila je u ponedjeljak uvečer Seizmološka služba.

Please follow and like us: