Šokantna priča Kurjaka kod Hadžifejzovića, govorio se o Sebiji Izetbegović: “Smeta mi što Sebija tvrdi da je specijalizirala kod mene”

Kurjan se osvrnuo na specijalizaciju koja stoji u zvaničnoj biografiji dr. Sebije Izetbegović.

O obrazpvanju Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a i supruge predsjednika SDA stranek Bakira Izetbegovića, govorio je ugledni svjetski stručnjak Asim Kurjak gostujući kod Senada Hadžifejzovića na Face TV-u.

A u kojoj piše da je ona baš kod uglednog stručnjaka Sebija Izetbegović završila specijalizaciju.

Kurjak je rekao da to nije tačno.

– Ona je došla kod nas nesporedno pred rat, imala je određene zdravstvene potrebe i ostala je nekoliko tri ili četiri sedmice, u klinici Medicinskog fakulteta Sveti duh u Zagrebu. Mi smo nju uključivali u neke naše naučne rasprave i gledala je naše pogone. I ja sam njen razvoj dalje pratio, nekakve direktne edukacijske forme, da je kod mene nešto studirala, nije. Sve ovo što vi želite i zanima vas, ja pratim, nastao je kada ja nisam nikakav kontakt niti utjecan nisam imao s tim, rekao je Kurjak.

– O tome kako je ona taj dio svoje profesionalne karijere napravila najbolje sude oni koji su s njomradili i koji su joj nadređeni. Ostaje da na to kompleksno pitanje koje javnost muči odgovaraju pozvaniji od mene, rekao je on.

Na to da u njenoj biografiji piše da je kod njega speijalizirala, kaže:

– Vi možete speijalizirati godinu dana ili četiri godine. Četiri godine koliko traje cijela specijalizacija ili godinu dana gostujućeg specijaliziranja. To znači da ste negdje specijalizirali tri godine pa došli u neku kliniku godinu.

POPULARNO  ŠTA SE DEŠAVA? Vučić priznaje Kosovo?!!

– Ona je kod mene bila tri ili četiri sedmice, onda je otišla u Tursku, rekao je Asim Kurjak ističući da se to ne može podvesti pod školovanje.

– Postidiplomski sam vodio ja. To je bilo rigorozno. Nije bilo oprosta za istojanja. Ja bih znao sasvim sigurno da je tu bila na postdiplomskom ili specijalizaciji, naveo je Asim.

– Morao bih znati, jer sam bio voditelj ja sam potpisivao i diplome i indekse.

– Na medicinskom fakultetu niakd nije bila registrirana, ona je bila gost Klinike Sveti duh, što smo mi morali prijaviti, rekao je dr. Kurjak.

Naime on je veoma jasno dao do znanja da mu smeta što u njenoj biografiji stoji da je specijalizirala kod njega.

– Smeta mi jer zato nema razloga. To nije istina. Ona je da je željela mogla biti. Ja bih bio sretan da sam krz nju pomogao BiH. Ja sam bio dobar s njenim svekrom. Nije moje da ja dalje analiziram. Ona je u Sarajevu postala i docent i profesor, mogla je imati podršku ali bez podloze to ne može ili bi to bila bruka, naveo je on.

Please follow and like us: