ŠOKANTNE VIJESTI! Pacijenti iz Gradačca u ponedjeljak se isključuju s dijalize?!

U druženje dijaliziranih i transpplantiranih bolesnika FBiH uputilo je dopis u kojem navodi namjere šest dijaliziranih pacijenata iz Gradačca, koji se iz protesta zbog premještanja iz dijaliznog centra (DC) u Odžaku u dijalizni centar u Gradačcu, planiraju isključiti s dijalize u ponedjeljak 19. aprila.

Kako je saopćenju, već dugo traje borba ovih pacijenata, kako bi ostali na liječenju u DC Odžaku, gdje se dijaliziraju već nekoliko godina.

Međutim, ravnatelj županjske bolnice Orajšje, koja “vlada” DC u Odžaku, pod svaku cijenu želi da ove teške bolesnike 100-postotne inavlide prebaci u DC Gračanica, pravdajući to nerentabilnošću i velikim ekonomskim i financijskim gubicima, koji po nama uopće ne stoje.

Svima je poznato da se iz ZZOiRO Federacije BiH, točnije iz Fonda solidarnosti izdvajaju financijska sredstva, za svakog dijaliznog pacijenta pa tako i za ovih šest bubrežnih bolesnika iz Gradačca. Sigurno je da tu postoje i drugi prateći troškovi, kao što su struja i voda, što ide na teret županijske bolnice Orašje, ali smo zato danas dobili potvrdu od Zavoda zdravstvenog osgiuranja TK da su oni predložili županijskoj bolnici Orašje i Zavodu zdravstvenog osiguranja Posavske županije, pokrivanje drugih troškova, koje ne pokriva Federalni fond solidarnosti, u visini od 35,00KM za pacijente po jednoj dijalizi što su odgovorni u ovoj županiji, uključujući i ravnatelja bolnice u Orašju, kategorički odbili. Kao Udruga smatramo da je ovaj iznos sasvim dovoljan za pokrivanje drugih troškova – ističu iz Udruženja.

POPULARNO  RAMPA DIGNUTA! OD PONEDJELJKA MOŽEMO PRELAZITI GRANICU: Dobre vijesti razveselile mnoge!

Smatraju očiglednim da se radi o “tjeranju inata i pokušaju da se pod svaku cijenu riješe dijaliznih pacijenata iz Gradačca koji bi prelaskom u DC u Gračanicu, pored toga što su svaki drugi dan prikopčani na dijalizne aparate po više od četiri sata, imali i produženo putovanje za više od sat vremena po veoma lošem i neuvjetnom putu od Gradačca do Gračanice i nazad.

Please follow and like us: