ŠOKANTNO! Estrada BIJESNA zbog rušenja PRAVOSLAVNE CRKVE Fate Orlović!

Popularni pevač se oglasio povodom rušenja crkve.

Pravoslavna crkva bespravno sagrađena na privatnom zemljištu bošnjačke porodice iz Konjević Polja kod Srebrenice u istočnoj Bosni srušena je danas, čime je starica Fata Orlović nakon gotovo četvrt veka dobila pravnu bitku.

Ovaj postupak digao je ogromnu prašinu, pa see estrada pobunila, a jedan od njih bio je poznati pevač Milan Stanković, koji je blago rečeno pobesneo, te se oglasio na popularnoj društvenoj mreži.

– Kako da presudite sebi – prvo je napisao pevač na jednom od storija,a onda su usledile reči koje lede krv u žilama.

– Na žalost nema opravdanja, ni razloga za rušenje bilo koje i bilo čije svetinje. Takav greh uveliko nije protiv čoveka… Zato neka je Bog u pomoć, u kakvo smo bezumlje upali kao ljudi – napisao je Stanković, pa dodao:

POPULARNO  Fadil Novalić poslao jasnu poruku: "Nismo potrčali za vakcinama, da ne budemo pokusni kunići"

– Svako likovanje ili navijanje na ovu temu je umobolno. Trebalo bi da se zabrinemo dokle smo došli i kuda idemo. Vreme je za mi, a ne za destrukciju. Kao da nam nije dosta muka… – napisao je pobesneli pevač.

Podsetimo, rušenje je usledilo kao rezultat odluke Evropskog suda za ljudska prava koji je u 2019. godine potvrdio da je crkva sagrađena bespravno te je državi BiH naložio njeno uklanjanje. Naime većina se nije složila sa rušenjem crkve, ali je sud donio takvu odluku. Mnogo novca su nudili nani Fati Orlović ali ona nije htjela ni da čuje, htjela je samo da se skloni crkva iz njenog dvorišta.

Please follow and like us: