ŠOKANTNO! Muškarac nestao tokom leta, otišao u WC i više se nikada nije vratio!

Dana 29. lipnja 1968, avion DC-3 poletio je iz Kankeeja u Illinoisu prema Dallasu u Texasu. Bio je sunčan dan, bez oblačaka na nebu.

Među dvadeset troje putnika nalazili su se Jerrold Potter, vitalni 53-godišnjak koji je nedavno napredovao u tvrtki za prodaju osiguranja, i godinu dana mlađa supruga Carrie.

U jednom trenutku, Potter je krenuo prema zahodu, koji se nalazio na stražnjem dijelu aviona: “Evo me natrag za trenutak!”, namignuo je životnoj suputnici. Bio je to zadnji put kad je Carrie Potter vidjela svog muža.

Minutu- dvije nakon njegova odlaska, avion se lagao zatresao. Pretpostavljajući da je riječ o turbulenciji, nitko nije pridavao previše pažnje tom događaju.

Kad se ni nako dvadeset minuta Jarrold nije vratio. Carrie se počela brinuti. “Možete li, molim vas, pogledati šta je zadržalo mog muža? Već dugo ga nema! – obratila se za pomoć stjuardesi.

– Svakako gospođo! – odgovorila je ona i uputila se prema repu aviona. Otprilike u isto vrijeme u pilotskoj kabini upalilo se svjetlo koje je pokazivalo da su vrata u stražnjem dijelu aviona otvorena.

POPULARNO  SITUACIJA IZMIČE KONTROLI! U Italiji u samo jednom danu preminulo 349 te 3.233 zarženo!

Pilot je naložio kopoliotu da bez, uznemiravanja putnika, vidi o čemu je riječ. Kad je kopilot došao do toaleta, primjetio je paniku na licu stjuardese. “Imamo problem!”, šapnula je ona, “Čini se da je jedan putnik nestao!”

Pregledom stražnjeg dijela aviona, kopilot je ustanovio da su jedna vrata lagano odškrinuta i kako nisu bia pod velikim pritiskom, nikakva šteta nije prouzročena. Lanac, koji je služio kao dodatno osiguranje vrata nalazio se na podu u blizini.

Saslušavši izvješće podređenog, pilot je zaključio da je gospodin Potter po svoj prilici posrnuo kad je došlo do turbulencije, snažno udario od vrata i “ispao” iz aviona. Kasnije ne, međutim, utvrđeno, da se ručka na vratima trebala okrenuti za 180 stupnjeva kako bi se ova otvorila, što nije učinjeno.

Please follow and like us: