ŠOKANTNO: Ubili medvjede u ZOO vrtu, rekli su da su bili primorani!

Jak vjetar je oborio stablo koje su medvjedi iskoristili te iz sovg ograđenog prostora izašli.

Nekoliko medvjeda je ubijeno, nakon što su oni iskoristili drvo za bjeg, te izašli iz ograđenog prostora u zoo vrtu Vipsnejd. Životinje su prešle preko ograde nakon što je drvo oborio jak vjetar, a zatim su se snašle u susjednom ograđenom prostoru i započele tuču sa divljom svinjom.

Naime, dva smeđa medvjeda ubijena su nakon što su pobjegli iz svog ograđenog prostora u ZOO vrtu Vipsnejd i napala divlju svinju. Životinje su uspjele da savladaju ogradu oko svog ograđenog prostora nakon što je snažni vjetar srušio drvo.

Jednom oslobođeni, naišli su na divlju svinju u prostoru koji je bio ograđen do njih, i izbila je velika tuča. Nadređeni u zoološkom vrtu rekli su osoblju da nije preostalo ništa drugo nego da humano uspavaju životinje jer predstavljaju potencijalnu opasnost po okolinu.

POPULARNO  Anabela Atijas se sinoć u Zadruzi 3 JAVNO IZVINULA KOJI KICKAR!

Direktor zoo vrta Malkolm Ficpatrik rekao je osoblju da je ovo bio “nevjerovatno uznmeirujuči i težak dan”.

– Kako su mrki medvjedi snažni i opasni predatori, naš prvi prioritet je sigurnost – moramo brzo donositi odluke temeljene na našim iskustvu i stručnosti kako bismo zaštitili svoje ljude, goste i druge životinje – obratio se on.

Fivpatrik je rekao da uspavljivanje medvjeda nažalost nije najbolja opcija jer lijekovima može biti potrebno čak i 20 minuta da povrate na snagu, a životinje mogu postati “nepredvidive i agresivne dok adrenalin prodire kroz njih”.

Please follow and like us: